SAVSKA PREPLAVLJENA KOLICIMA I ŠTAKAMA: Branitelji i invalidi Domovinskoga rata uputili se pred Sabor!

30.10.2014. 13:23:06

Ratni vojni invalidi se ljute jer su odlučili ići nogostupom kako ne bi blokirali promet. Policija je, unatoč tome, blokirala Savsku ulicu.

"Stopostotni hrvatski ratni vojni invalidi doći će u Hrvatski sabor, u kolicima, na štakama, bez ruku i nogu krenut će pješice iz Savske do Hrvatskog sabora", poručio je predsjednik udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški, a sada je to i učinio. Savska ulica u potpunosti je blokirana, iako se branitelji i invalidi kreću nogostupom. Nekolicina branitelja je ostala čuvati šatore jer, kako kažu, "bojimo se da nam ih policija podmuklo ne makne".

Tamo su se uputili kako bi predsjedniku Sabora Josipu Leki ponovili ono što su mu kazali i prilikom njegova dolaska u braniteljski šator pred Ministarstvom branitelja: bezuvjetne ostavke ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ te pomoćnika Bojana Glavaševića.

"Radi se, prije svega, o stopostotnom hrvatskom ratnom vojnom invalidu prve skupine koji nema pravo na njegovatelja, nema pravo na sufinanciranje ortopedskih pomagala iz Ministarstva branitelja. Stopostotni ratni invalid više nema pravo na rehabilitaciju", ističe Glogoški po tko zna koji put kako bi problematiku RVI-a približio saborskim zastupnicima koji problem ne vide, ali i velikom broju hrvatskoga naroda koji i dalje u potpunosti ne razumije što to veterani i invalidi žele.

Podsjetimo, Josip Leko je prije nekoliko dana posjetio branitelje na prosvjedu, a drugog dana ih počastio s 500 bureka.

"Učinio je to kao čovjek, a ne kao političar. Kad je vidio kako ovdje danima stojimo na hladnoći i jedemo što nam se donese, valjda se u njemu probudila neka empatija. Šteta da nema Milanovića... Možda bi i on pronašao čovjeka u sebi kad bi čuo priču samo jednog od nas", kaže Milkić Josip, ratni vojni invalid i veteran Domovinskoga rata.

Milanović je, međutim, i dalje uz ministra Matića i ne sumnja da on odlično obavlja svoj posao:

"Nikad nitko nije najavio bilo kakve zakonske izmjene kojima bi se smanjivala ta vrsta državnih izdataka. Povodi i razlozi za prosvjed pred Ministarstvom branitelja, dakle, nikad nisu postojali, ne postoje danas, i neće postojati dok Hrvatsku vodi moja Vlada", poručio je premijer.

  • Autor: S.Vučković
  • Photo: dnevno.hr
Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.