STOP: Branitelji ne dižite ruke na sebe! Izaberite teži put - život!

25.10.2014. 13:30:53

Od rata do danas između 100 i 120 hrvatskih branitelja svake godine počini samoubojstvo. "Mi ovdje govorimo o najboljima među nama, o hrvatskim braniteljima. Ali želimo da stanu, da više ne odlaze, da ne dižu ruku na sebe. Ovo je Stoplista", poruka je to sa Facebook stranice upravo ovog naziva - Stoplista. Stranica je pokrenuta zbog sve većeg broja samoubojstava branitelja. Samo u proteklom tjednu - tri. "Stoplista je popis najboljih, izvrsnih", poručuju sa stranice. Od rata do danas između 100 i 120 hrvatskih branitelja svake godine počini samoubojstvo. "Stop! Dosta je!", upućuju snažnu poruku. "Iza vas ostaje tek podatak o načinu na koji ste otišli. Brojka u statistici. Vaša veličina ne može stati u tako šture podatke. Ne odlazite tako! Znamo, koliko je teško otići, toliko je teško i ostati. Možda i teže. Ali upravo ste vi bili najveći kad je bilo najteže. Vi ste top lista naboljih u najtežim vremenima. Vi koji ste prkosili smrti da biste spasili tuđe živote, ne odbacujte sada svoj. Teško je u progonima mira spašavati vlastiti život, možda i teže nego u progonima rata spašavati tuđi. Ali vi ste pobjednici - pobijedite i posljednjeg nepijatelja: nepravdu i nezahvalnost u miru!", poruka je svim braniteljima koji se nalaze u tami i muci. "Stoplista nije kota, nije "čuka" koju treba osvojiti, ona je zasjeda koju treba izbjeći! Kao i u ratu - izaberi teži put: život! Nisi sam. Ima nas. Učinimo to zajedno!", poručuju sa stranice.  
  • Autor: I.Galešić
  • Photo: Screenshot Facebook
Izvorni članak pogledajte OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.