UBRZO ODLUKA SUCA Nedostaje još jedan glas za sprečavanje referenduma

13.11.2013. 16:53:53

Ustavni sud mogao bi se oglasiti o spornom referendumu o braku do kraja ovog tjedna, potvrdio je izvor s Ustavnog suda za Jutarnji list.
Dio sudaca smatra da Ustavni sud treba brzo reagirati, pogotovo nakon što je na njihovu adresu stiglo i više zahtjeva zainteresiranih udruga da se pokrene nadzor nad zakonitošću i ustavnošću raspisanog narodnog referenduma. Prijedlog za ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja jučer su podnijele udruge Kontra, Rišper i Ženska mreža. - Što prije, to bolje. Mislim da se to podrazumijeva samo po sebi s obzirom na to da 1. prosinca kuca na vrata - odgovorio je sugovornik s Ustavnog suda za Jutarnji na pitanje hoće li sud ovih dana razmatrati pristigle prijedloge.
Nekoliko sugovornika uključenih u konzultacije o referendumu potvrdilo je da unutar zidova Ustavnog suda traje borba za sedam glasova, koliko je potrebno da se donese odluka o odgodi referenduma ili da se zaustavi njegovo provođenje.
No ishod konzultacija o tome među ustavnim sucima još je neizvjestan. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.