Uhićena 3 pripadnika HOS-a: 'Zatočili, zlostavljali i ubili'

15.12.2014. 13:50:02

Trojica pripadnika ratnog sastava Hrvatskih obrambenih snaga u Bosni i Hercegovini (HOS) uhićena su u ponedjeljak na području Jajca zbog sumnje da su počinili ratne zločine, potvrdilo je Tužiteljstvo BiH po čijem su nalogu i provedena uhićenja. Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) priveli su braću Umrislava (51), Luku (48) i Matu (52) Jozića. Tereti ih se da su kao pripadnici HOS-a u srpnju 1992. godine na području Jajca zatočili, zlostavljali te na kraju ubili tri civila srpske nacionalnosti. Braća Jozić nakon uhićenja predana su Tužiteljstvu BiH, gdje se nalaze na ispitivanju. Po okončanju tog postupka bit će odlučeno o eventualnom određivanju mjere pritvora. (Hina)   Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.