VIDEO: Htjeli ismijati Trumpa, HDZ i Hrvatsku pa se osramotili kao amateri

07.02.2017. 08:29:08

ŠARIĆ, MAREKOVIĆ I TOMAC Hrvatski trojac snimio je uradak protiv Trumpa kao odgovor na videe koji nastaju diljem svijeta Video uradci napravljeni protiv američkog predsjednika Donalda Trumpa proširili su se u ponedjeljak društvenim mrežama. Po uzoru na Nijemce, Nizozemce i Švicarce, hrvatski odgovor America First, Germany Second, Croatia Third napravili su komičar Šarić, satiričar Mareković i Tomac. Na internetu se pojavila hrvatska verzija videa s porukom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu kakve su već napravili Švicarci, Nizozemci, Danci, Portugalci, Belgijanci i Nijemci. Autori videa su komičar Ivan Šarić, ilustrator i satiričar Siniša Mareković i Vedran Tomac. Video, koji već ima preko 6 000 pregleda, munjevito se proširio društvenim mrežama. Međutim, autorima se potkralo dosta grešaka u titlovima. No, to je najmanje sporno u snimci koja će obići svijet. Prikazujući ono negativno u Hrvatskoj u videu su prikazali 'korumpirane hrvatske političare' koji su samo iz redova HDZ-a. Autori kao da žive u nekom paralelnom svijetu, kao da ne znaju da su u Hrvatskoj aktualne upravo afere vezane za SDP-ovu vlast, bivšeg premijera Milanovića ili ravnatelja HAVC-a Hrvoja Hribara. Ispada da su kriminalci samo u HDZ-u. U nastavku donosimo 11 grešaka koje smo uočili u titlovima:

 0'18'' umjesto county trebalo bi pisati country

 

 0'26'' umjesto woman trebalo bi pisati women

 

0'28'' umjesto  It's trebalo bi pisati it's

 

0'41'' umjesto shoot trebalo bi pisati shot

 

1'08'' poslije riječi fascists treba staviti zarez

 

1'26'' umjesto mrs treba pisati Mrs

 

1'31'' piše in enduring, no čuje se samo enduring

 

2'10'' umjesto tie's (kravata je) trebalo bi pisati ties (kravate) i umjesto you (ti) trebalo bi pisati Yours (tvoja)

2'28''  poslije riječi Not like! nedostaje riječ You
2'33'' umjesto It trebalo bi pisati it
 
Autori videa sprdaju se institucijom Predsjednice i prikazuju pripadnike drugih naroda, poput Bosanaca, u podrugljivom svjetlu. U videu ne manjka ni šovinizma koji su usmjerili prema Slovenkama.
Dečki su prikazali bivše predsjednike HDZ-a Tomislava Karamarka i Ivu Sanadera i sadašnjeg predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, no bivšim predsjednicima Stipi Mesiću i Ivi Josipoviću ili bivšem premijeru Milanoviću niti jedan kadar nisu posvetili.
Cijeli video možete pogledati ovdje:

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.