Zadarska HVIDR-a sa Građanskom inicijativom danas predaje potpise Saboru

14.06.2013. 09:40:07

Članovi zadarske HVIDR-e ovoga petka u Zagrebu jedini su predstavnici braniteljskih udruga iz Zadra koji će biti u povorci koja Vlade predaje potpise za raspisivanje referenduma. Nisu oni, naime, jedini koji su pomagali ovu inicijativu, dapače u Zadarskoj županiji Građansku inicijativu pomagala je i udruga Žene u Domovinskom ratu, udruga Damir Tomljanović Gavran, ali i brojni volonteri bez kojih ova akcija ne bi bila moguća. No, samo predstavnici zadarske HVIDR-e sudjeluju u predaji potpisa koji ovoga petka Građanska inicijativa „U ime obitelji“  predaje Hrvatskom saboru. Riječ je o čak 710.000 potpisa građana koji su, kao se sjećamo, pokrenuli inicijativu da se u ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca“. To je ujedno bilo i referendumsko pitanje kojega je Građanska inicijativa postavljala građanima, odnosno pitali su ih: „Jeste li za to da u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?“. Sjećamo se, inicijativa „U ime obitelji“ potpise je prikupljala mjesecima, uglavnom ispred mjesnih crkava, sve dok nisu prikupili dovoljan broj potpisa kako bi Vladu natjerali da ovu inicijativu uzme u obzir. Kako ne bi bilo problema, iz udruga su poručili da su sve organizirali na način da se povorka osigura, pa su taj posao tako zaduženi upravo branitelji i volonteri. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.