04. ožujka 1993. godine, smrtno stradao Tomislav Ivčić – ‘Stop the war in Croatia’ - TUŽNO SJEĆANJE

04.03.2023. 09:07:00

 Na današnji dan 1993. u prometnoj nesreći u Zagrebu poginuo slavni glazbenik Tomislav Ivčić.

Poginuo je zajedno s još troje ljudi. Rođeni Zadranin, Ivčić je u svojoj radnoj karijeri snimio oko 250 pjesama i održao stotine koncerata. Albumi su mu prodani u milijunima primjeraka, jer je dobio niz zlatnih i platinastih ploča. Već za vrijeme Jugoslavije otvoreno je pokazivao svoje domoljublje što je tada bilo vrlo nepoželjno. Jedan je od rijetkih sa estrade koji se prije prvih demokratskih izbora javno i glasno izrazio da je njegov izbor Hrvatska i HDZ – tada stožerna stranka i pokret hrvatskog naroda protiv jugoslavenskog i srbijanskog šovinizma.

Početkom iu najtežim danima Domovinskog rata osobito je popularna bila njegova pjesma “Stop the War in Croatia”, koja je čak iu Australiji bila veliki hit. Na izborima 1993. izabran je za HDZ-ovog zastupnika u Hrvatskom saboru, no poginuo je prije nego je preuzeo dužnost. Pokopan je na zagrebačkom Mirogoju. Tomislav Ivčić – „Stop the war in Croatia“

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: PDN - arhiva/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.