13. siječnja 1943. Zagreb – dokument koji potvrđuje genocid nad Hrvatima i muslimanima u NDH otkrio Roman Leljak

13.01.2020. 12:45:00

Radi se o šokantnom dokumentu koji je pod strogo povjerljivim brojem 21 od 13. siječnja 1943. otkrio namjere vojske Jugoslavije (četnika) koju je podržavala izbjeglička vlada u Londonu. Cilj četničkog pokreta bio je “stvoriti veliku Jugoslaviju i u njoj veliku Srbiju”.

U točki 4. jasno piše da je cilj “stvoriti zajedničke granice između Srbije i Slovenije, te izvršiti etničko čišćenje Sandžaka od muslimanskog življa, a Bosnu i Hercegovinu od muslimanskog i katoličkog življa”. A to se zove genocid. Ono što nisu završili četnici u NDH, nastavili su partizani 1945. godine sustavnim pokoljima gotovo isključivo Hrvata, a etničko čišćenje dovršila je JNA i srbijanski četnici 1991/92. godine kada je 30% Hrvatske i 70% BiH ostalo bez Hrvata i muslimana.

O genocidu nad Hrvatima u NDH , i nakon završetka rata u Jugoslaviji, jasno je progovorio i povjesničar dr. Stjepan Lozo:

Lozo: ‘Srbi su, kao četnici i partizani, počinili genocid nad Hrvatima, a onda izmislili hrvatski genocid nad Srbima’

Taj dokument je iz Ratnog arhiva i muzeja u Zagrebu, koji je je pod strogo povjerljivim brojem 21. od 13. siječnja 1943. otkrio strašne namjere vojske Jugoslavije (četnici) koju je podržavala izbjeglička vlada Jugoslavije u Londonu, kao i sama Velika Britanija. Dokument otkriva srbijanske planove, program i postupke kojima bi se proveo genocid nad Hrvatima i muslimanima u NDH.

Dokument je otkrio poznati istražitelj arhiva Udbe i II. svjetskog rata, višestruko zaslužni publicist Roman Leljak.

A što je bila monarhistička Jugoslavija, njena vojska koja je imala službeni naziv “Jugoslovenska vojska u otadžbini”, poznata kao četnici, može se vidjeti u donjem dokumentu koji je na vidjelo dana donio Roman Leljak.

Roman Leljak, slovenski publicist i istražitelj Udbinih arhiva iz Slovenije, koji voli istraživati djelatnost bivše jugoslavenske službe državne sigurnosti, šokirao je javnost mnogim dokumentima objavljenim na svom facebook profilu ili u svojim knjigama, koji su posljedica njegovog sustavnog istraživanja arhiva u Ljubljani, Zagrebu i Beogradu. Žalosno je da nitko od hrvatskih znanstvenika ili čak političkih djelatnika ne poduzima nikakve napore u smislu istraživanja arhiva koji razotkrivaju pravu narav četničkog pokreta pod krinkom jugoslavenstva, te genocid koji su provodili u 2. svjetskom i Domovinskom ratu.

Leljak je objavio dokument do kojeg je došla tajna službe Nezavisne države Hrvatske, u kojem je navedeno kako četnici u 2. svjetskom ratu predvode stvaranje Velike Srbije. Taj dokument je ponavljanje instrukcija koje je Draža Mihailović dostavio četničkim zapovjednicima Đorđu Lašiću i Pavlu Đurišiću, 20. prosinca 1941., kao opće prihvaćeni program za obnovu Jugoslavije i Velike Srbije u njoj.

Radi se o šokantnom dokumentu koji je je pod strogo povjerljivim brojem 21 od 13. siječnja 1943 otkrio namjere vojske Jugoslavije koju je podržavala izbjeglička vlada u Londonu, a cilj je četničkog pokreta bio: “stvoriti veliku Jugoslaviju i u njoj veliku Srbije”

U točki 4. jasno piše da je cilj “stvoriti zajedničke granice između Srbije i Slovenije, te izvršiti etničko čišćenje Sandžaka od muslimanskog življa, a Bosnu i Hercegovinu od muslimanskog i katoličkog življa”

I dodaje:

“Sve katolike koji su se ogriješili o naš narod…mi ćemo uništiti i poubijati. Seljački i sitniji radnički svijet ćemo poštedjeti i od njih napraviti prave Srbe..”

Također je pri kraju teksta podebljan dio teksta koji piše o tome kakvim su se prefidnim i prijetvornim metodama služili četnici da bi na svoju stranu privukli muslimane NDH, ali s krajnjim ciljem ubijanja i nestanka muslimana.

A još više šokira dio koji se tiče međunarodne politike u kojem piše: “Naša vlada u Londonu posredovanjem Engleske i savezničke prijateljske vlade nastoji da ovo ugovori u Ankari.”

Dokument završava morbidnom četničkom samohvalom kako u srezu Stolac u Hercegovini od 28.000 Hrvata i muslimana, ostalo živjeti samo nekoliko obitelji. To četnici smatraju velikim uspjehom u svojim namjerama da provedu genocid u NDH, kako za vrijeme trajanja rata, tako i nakon njegovog zavšetka.

Sve završava tipičnom četničkom i velikosrpskom morbidnošću: “Počelo je spremno i uspješno (ubijanje op.), samo treba nastaviti”.

Facebook Romana Leljka donosi dokument u koje se vide genocidni planovi četnika u NDH:

Valja istaknuti da su se u Domovinskom ratu u Hrvatskoj i BiH četnici ponašali baš istovrsno preporukama iz donjeg dokumenta, počinivši genocid nad Hrvatima na 30% teritorija Hrvatske, a ubrzo nakon toga nad Hrvatima i muslimanima u BiH na čak 70% teritorija, a čega je rezultat zločinačka tvorevina Republika Srpska.

Tako na teritoriju Republike Srpske danas živi simboličan broj Hrvata, samo 9000, u odnosu na 153.000 Hrvata koji su tamo živjeli prije rata.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.