28. siječnja 1993. brana Peruća – Srbi aktivirali eksploziv koji bi donio smrt 20 000 ljudi iz sinjskog kraja

28.01.2023. 11:30:00

Zahvaljujući junačkom činu kraljevskog marinca Marka Nicholasa Greya koji je u kolovozu 1992. godine na brani Peruća, u dva navrata s puno drskosti pred nazočnim pripadnicima srpskih agresorskih snaga, spustio prelijevnu ustavu i tako osigurao da se vodostaj jezera dominira brane krajem siječnja 1993. godine. spusti za 5 metara, preminuli srpski general Mile Novaković, od listopada 1992. do veljače 1994. godine na dužnosti komandanta štaba vojske takozvane Srpske Republike Krajine, nije u zločinu genocida u pokušaju uspio preteći Ratka Mladića.

Jednako “uspješan” Novaković bio je u akciji HV-a Medački džep. Najpoznatije njegovo “junaštvo” dogodilo se tijekom vojno-redarstvene akcije “Oluja” kada je među prvima dao peta vjetra gazeći tenkom sunarodnjake koji su mu se našli na putu.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: PDN - arhiva/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.