Afera Mreža: Oštra reakcija Ministarstva hrvatskih branitelja na izjave o Medvedu

14.12.2023. 17:02:00

Nakon što je novinar Mreže TV tijekom gostovanja na HRT-u, govoreći o aferi Mreža, spomenuo i ministra branitelja Tomu Medveda, oglasilo se Ministarstvo.

Ministarstvo, putem priopćenja, odlučno odbacuje lažne, manipulativne i neosnovane tvrdnje te ih kategorički demantira. U priopćenju ističu sljedeće:

"S ministrom Medvedom novinar je uspostavio kontakt istražujući provedbu hitnih sanacijskih mjera na Banovini. Tada je upućen na objektivno i profesionalno izvještavanje o toj temi. Ministar Medved, kao i svim medijima, izrazio je spremnost na suradnju te pružanje svih potrebnih informacija.

Ako je Marin Vlahović imao saznanja o eventualnim koruptivnim radnjama u 2021. godini, pitanje je zašto to nije prijavio nadležnim tijelima u tom trenutku. Tvrdnje koje je iznio u sinoćnjem nastupu ostavljaju mnogo pitanja otvorenima, posebice zbog njegovog izostanka ranije prijave.

Što se tiče navoda o financiranju 'opskurnih medija i tiskovina' od strane Ministarstva hrvatskih branitelja, ističemo da Ministarstvo ne provodi oglašavačke kampanje niti financira medije na bilo koji način. Jedina sponzorstva koja su odobrena u mandatu ministra Medveda odnose se na priloge i objave vezane uz Domovinski rat te prigodne obljetnice poput VRO Oluje i Bljeska, kao i objave In memoriama u tim prigodama.

Svi financijski podaci o medijskim aktivnostima Ministarstva godišnje se dostavljaju Agenciji za elektroničke medije, podvrgavaju revizijskim procesima, te nikada nijedna objava Ministarstva hrvatskih branitelja nije bila upitna ili sporna.

Stoga smatramo da su takve paušalne, neutemeljene i lažne tvrdnje plasirane isključivo s ciljem obmane javnosti i pokušaja stvaranja nepostojeće afere."

Izvor: PDN/Foto: Snimka zaslona

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.