Alojz Tomašević proglašen je danas na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu krivim za obiteljsko nasilje

22.01.2020. 13:40:00

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević proglašen je danas na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu krivim za obiteljsko nasilje nad svojom suprugom Marom Tomašević.

Osuđen je uvjetno na šest mjeseci zatvora za nasilje u obitelji te na još mjeseci za nanošenje tjelesne ozljede, te mu je u konačnici izrečena jedinstvena kazna zatvora od deset mjeseci uvjetno, koja se neće izvršiti ako u roku kušnje od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

“Zbog sumnje da ima ljubavnu vezu s drugom ženom supruga Mara Tomašević ga je tražila da razgovaraju o tome i da se taj odnos prekine, negirao je takvu vezu i odbijo razgovarati s njom. Te je u nakani da je omalovaži učestalo govorio da je luđakinja, da je glupa kravetina, budala, glupača, fizički je nasrtao na nju, hvatao je rukama za vrat i stiskao te ju šamarao, govorio da će je ubiti, izbosti i rasparati grkljan.

U srpnju 2016. godine, nakon što se vratio sa službenog puta, a supruga mu rekla da je ondje sigurno bio s ljubavnicom,  čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva”, pročitana je presuda.

“U listopadu 2017. nakon što je supruga čula da razgovara na mobitel i pitala “Je li te to kuja zove”, u nakani da je tjelesno ozlijedi, više je puta udario po glavi. Potom je obuhvatio za vrat i rukama čvrsto stiskao. Kad je oštećenica počela vrištati, rukama je čvrsto uhvatio za njezine nadlaktice i rukama i nogama snažno odgurnuo, a tom prilikom je tijelom udarila u radijator”, pročitana je presuda.

Izricanjem ove presude, nakon nešto više od dvije godine završen je sudski postupak u slučaju požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, kojeg je Općinsko državno odvjetništvo optužilo za obiteljsko nasilje nad suprugom Marom Tomašević.

“Danas radim”, rekao je Alojz Tomašević na izlasku iz sudnice novinarima na pitanje ide li na posao.

Prije dvije godine su ga izbacili iz HDZ-a, a na novinarski upit hoće li se opet kandidirati rekao je:

“Ostavimo se politike, ostavimo se budućnosti. Žalit ćemo se na ovakvu presudu i dalje tvrdim da nisam nasilnik”.

“Djeca su govorila sve suprutno od onoga što je navodila oštećenica”, kazao je Tomaševićev odvjetnik dodajući da će se žaliti na presudu. Ponovio je da smatra da je sud u ovom slučaju pristran.

Suđenje županu Alojzu Tomaševiću počelo je 22. listopada 2018., godinu dana nakon što ga je njegova supruga Mara Tomašević optužila za obiteljsko nasilje.

Izvor: Maxportal/Foto:pxll

Izvorni autor: R.I.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.