APOKALIPTIČNI PRIZORI S JADRANA: Poplava kakva se ne pamti! Potopljeni autobusi i automobili, voda prodire svuda

18.11.2022. 13:05:00

SVE JE POD VODOM

Snažno nevrijeme popraćeno grmljavinom zahvatilo je u petak ujutro Rijeku, Novi Vinodolski, Malinsku i Crikvenicu. Prizori koji se od rana jutra dijele na društvenim mrežama podsjećaju na apokalipsu.

Tako je jaka kiša koje je padala tijekom noći i kroz jutro u Novom Vinodolskom potopila ulice grada. Na fotografijama se vidi kako su priobalna područja potpuno  potopljena, a na brojnim lokacijama diljem grada snimljeni su videu slijevanja velike količine vode po ulicama.

Društvenim mrežama šire se fotografije potopljenih automobila i autobusa. Gotovo je nemoguće kretati se kroz grad, a zbog velike količine vode morali su intervenirati i vatrogasci.

Inače, za riječku regiju u petak je uključen narančasti meteoalarm, koji označava opasno vrijeme, dok je za ostatak zemlje, osim za osječku regiju, uključen žuti meteoalarm.

“Mjestimice obilna oborina. Lokalno moguće bujične i urbane poplave. Količina oborine > 70 mm. Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima”, objavili su iz DHMZ-a.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Crometeo/FB

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.