Baby Lasagna u finalu Eurosonga

08.05.2024. 08:52:00

Hrvatski predstavnik Baby Lasagna osvojio je srca publike i ušao u finale Eurosonga 2024. s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim", koje će se održati u subotu, 11. svibnja, u švedskom gradu Malmöu. Pridružuju mu se predstavnici iz Srbije, Portugala, Slovenije, Ukrajine, Litve, Finske, Cipra, Irske i Luksemburga.

U prvoj polufinalnoj večeri, Hrvatska se natjecala i protiv predstavnika Poljske, Islanda, Moldavije, Azerbajdžana, i Australije. Nakon nastupa, šanse za pobjedu Baby Lasagne povećale su se na 37 posto. Evo finalista prema redoslijedu izvođenja pjesama u polufinalu:

  1. Cipar: Silia Kapsis – "Liar"
  2. Srbija: Teya Dora – "Ramonda"
  3. Litva: Silvester Belt – "Luktelk"
  4. Irska: Bambie Thug – "Doomsday Blue"
  5. Ukrajina: alyona alyona & Jerry Heil – "Teresa & Maria"
  6. Hrvatska: Baby Lasagna – "Rim Tim Tagi Dim"
  7. Slovenija: Raiven – "Veronika"
  8. Finska: Windows95man – "No Rules!"
  9. Portugal: iolanda – "Grito"
  10. Luksemburg: TALI – "Fighter"

Baby Lasagna je postao izvođač s najviše pregleda snimke nastupa na službenom Instagram kanalu Eurosonga, prikupivši preko milijun pregleda. Njegovi obožavatelji diljem Europe još uvijek plešu na ritmove trenutno najpopularnijeg plesa u ovom dijelu svijeta.

Posebno iznenađenje na Eurosongu predstavio je legendarni Johnny Logan, koji je s Irskom osvojio Eurosong dva puta. Izveo je pjesmu "Euphoria", kojom je Loreen donijela svoju prvu pobjedu Švedskoj, podsjećajući na neka prošla vremena Eurosonga.

U prvom polufinalu vidjeli smo i povratak Luksemburga na Eurosong, 31 godinu nakon njihovog posljednjeg nastupa 1993. godine. Ovo je značajan trenutak za državu koja je pet puta slavila na ovom natjecanju, vraćajući se nakon dugog razdoblja od neuspjeha, piše 7dnevno.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:video screenshot

Izvorni autor: PDN/7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.