Banožić objasnio zašto neće doći na Milanovićev prijem

03.08.2022. 20:10:00

Nakon što su ministar branitelja Tomo Medved i ministar obrane Mario Banožić odbili poziv predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića na prijem za ratne zapovjednike na kninskoj Tvrđavi, predsjednikov je poziv odbio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Ured predsjednika ove godine prvi put samostalno organizira prijem ratnih zapovjednika na Kninskoj tvrđavi, no na njemu neće biti ministra branitelja ni ministra obrane.

O odlasku na Milanovićev prijem Mario Banožić je rekao: “Sutra je 4. kolovoza i od ujutro imam događaje, primanja, a zatim predvečer u Šibeniku s braniteljima. Dan je popunjen aktivnostima Vlade.

Govorimo o događaju koji su ranije organizirala tri ministarstva. Prije dvije godine smo izašli ususret i počeli smo uključivati predsjednika RH iako je dotad bio gost. Počeo se događati skandal, uključivali su se članovi udruga i stvarali organizacijski oblik koji nije prihvatljiv. Dali smo podršku koju smo trebali i tako je događaj organiziran, primat će se odlikovanja i tako ćemo biti sudionici 5. kolovoza, Oluje.”

O današnjoj zapovjedi Milanovića vojnicima da prvo postave daske za crveni tepih, a onda ih čupaju, i to po najjačem suncu na Kninskoj tvrđavi, Banožić je rekao:

“Događa se neprihvatljiva situacija za HV, to sam više puta govorio. Nikad nismo imali situaciju da se ovako vojsku tjera na situacije koje ste spomenuli, da se vojnike tjera na nešto. Vojska treba pomoći, ali ne tako da preuzme organizaciju temeljem zapovijedi, a radi se o političkom događaju.”

Izvor: n1/ Foto: PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.