Biden na dočeku tijela poginulih Amerikanaca razbjesnio javnost: Ima li važnijeg posla?!

31.08.2021. 07:23:00

Predsjednik SAD-a Joe Biden našao se na meti brojnih kritičara nakon što je u javnost procurila snimka kako gleda na sat tijekom ceremonije održavanja počasti američkim vojnicima koji su ubijeni u samoubilačkom napadu ISIS-K u četvrtak u Kabulu, piše Daily Mail.

Predsjednik je u nedjelju ujutro nenajavljeno otputovao u zrakoplovnu bazu Dover u Delawareu nakon što su lijesovi 13 pripadnika vojske SAD-a ubijenih u napadu vraćeni u Sjedinjene Države, prenosi jutarnji.hr.

Stajao je u tišini, s desnom rukom na grudima, dok su iz aviona C-17 Globemaster izvađeni lijesovi koji su bili ogrnuti američkom zastavom.

Tijekom ceremonije Biden je podignuo lijevu ruku i spustio pogled na sat, što je izazvalo reakciju veterana i konzervativnih komentatora.

“Čini se da mu je bilo neugodno jer je morao pokazati malo poštovanja prema ovim američkim herojima”, napisao je veteran Samuel Williams.

Veteran mornarice J. Larry Hanna napisao je: “Biden je, dok su kovčezi prolazili ispred njega, morao pogledati na sat. Ima li on nešto važnije u tim trenucima?”

Republikanci su također kritizirali predsjednika.

Teksaški zastupnik Ronny Jackson, umirovljeni admiral mornarice, napisao je na Twitteru: “Očigledno da naš vrhovni zapovjednik ima pametnijeg posla od odavanja časti 13-orici pripadnika vojske. Zgrožen sam! Bog blagoslovio ove heroje i njihove najmilije. Zaslužili su bolje”.

Podsjetimo, tijekom vikenda objavljena su imena i dob poginulih – Max Soviak (22), Ryan Knauss (23), Hunter Lopez (22), Rylee McCollum (20), David Lee Espinoza (20), Kareem Nikoui (20), Jared Schmitz (20), Daegan Page (23), Taylor Hoover (31), Humberto Sanchez (22), Johanny Rosario (25), Dylan Merola (20) i Nicole Gee (23).

Izvor: Narod

Izvorni autor: gs/foto: snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.