Biden: Zelenskij "nije htio čuti" upozorenja o ruskoj invaziji

11.06.2022. 10:34:00

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u petak da ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij "nije htio čuti" američka upozorenja uoči invazije Rusije na njegovu zemlju.

"Mnogi su mislili da pretjerujem" kada sam govorio o ruskom napadu na Ukrajinu, prije nego je počeo, rekao je Biden na prijemu u Los Angelesu, na kojem su se skupljala sredstva za Demokratsku stranku.

"Ali znao sam da imamo informacije u tom smislu. (Ruski predsjednik Vladimir) Putin će prijeći granicu. Nije bilo sumnje, ali Zelenskij nije htio čuti", rekao je Biden novinarima.

Sjedinjene Države počele su upozoravati o pripremama za invaziju na Ukrajinu puno prije nego je ruski predsjednik 24. veljače objavio "posebnu operaciju", piše France presse.

Ta upozorenja izazvala su nevjericu pa čak i kritike kod nekih europskih saveznika, koji su tada smatrali da su Sjedinjene Države pretjeruju.

 

Izvor: hina/Foto:Epa

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.