Bjelica jasno poručio da Osijek želi u finale, ali je usput i nahvalio trenera Rijeke Tomića kao nikad prije

08.03.2022. 15:29:00

Rijeka i Osijek u srijedu od 18 sati (HNTV, MAXtv) na Rujevici će se boriti za plasman u finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u Splitu. Na zasad najvažniju utakmicu u sezoni osvrnuo se i trener Osijeka Nenad Bjelica

Nakon nedavne pobjede Osijeka nad Dinamom u derbiju HT Prve lige pred nogometašima iz Slavonije je teško gostovanje kod Rijeke u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. U finalu pobjednika ovog para čeka splitski Hajduk, a nogometaši Osijeka na put u Rijeku odlaze nakon blijede igre u prošlom kolu HT Prve lige u kojem su osvojili tek bod protiv Lokomotive.

 

No, kada je riječ o tzv. 'utakmici sezone za Osijek' na Rujevici (18 sati, HNTV, MAXtv) Bjelica je isreno rekao:

'Možda do ovog dijela sezone, jedna jako vrlo bitna utakmica. Ali nadamo se utakmicama ispred nas koje bi trebale biti još važnije. Želimo proći dalje, želimo u finale. Pokazali smo da se možemo nositi protiv najjačih, nadam se da ćemo to pokazati u Rijeci i da idemo u finale. Nismo imali nikakvu posebnu pripremu… Pripremamo se kao za svaku utakmicu, svejedno nam je igramo li s Rijekom, Dinamom, Lokomotivom, Hrvatskim dragovoljcem, priprema je ista. Želimo da igrači ne osjete pritisak utakmice već da uživaju u polufinalu Kupa koje se nadam da će biti kvalitetno, da će obje momčadi dati sve od sebe da prođu u finale, ali nadam se da ćemo to biti mi', kazao je trener Osijeka Nenad Bjelica koji je dodao kako je momčad u jako dobrom stanju usprkos remiju u Zagrebu kod Lokomotive.

'Dobro smo se oporavili i sada radimo na pripremi utakmice za Rijeku. Neće biti Brleka i Malenice jer imaju povišenu temperaturu. Bartolec i Erceg neće igrati, Nejašmića možda povedemo jer nam njegovo prisustvo može pomoći u ovoj vrlo bitnoj utakmici za nas', dodao je Bjelica.

Dotakao se i mogućeg izvođenja jedanaesteraca jer igra se samo jedna utakmica. Na pitanje jesu li ih dodatno vježbali kaže:

'Ne možete naučiti pucati penale dva dana pred utakmicu. Znate koliko smo imali problema iz penala tijekom igre. Imamo dosta neiskorištenih penala, a onda ste vidjeli protiv Belupa da smo bili sigurni prilikom izvođenja iako nismo trenirali. Želimo se fokusirati na 90 minuta utakmice, biti bolji od protivnika i pobijediti', dodao je Bjelica.

Nekoliko riječi kazao je o Rijeci, ali i o treneru Goranu Tomiću kojeg je nahvalio kao nikad prije.

'Vidjet ćemo za što će se opredijeliti kolega Tomić. Mijenjali su dosta sustav igre, stvarno ne znamo hoće li krenuti s četvoricom ili trojicom u zadnjoj liniji, hoće li igrati s četiri ili pet u sredini, s dvije ili tri špice. To ćemo vidjeti. Rijeka je u dobroj formi, pobijedili su zadnje tri utakmice dosta suvereno, Slaven Belupo, pa srušili Hajduk. Tomić pokazuje da je jedan od najboljih trenera u HNL-u, ako ne i najbolji', kazao je oprezi Bjelica dodavši:

'Imamo kvalitete za proći dalje, vjerujem da možemo biti bolji od Rijeke. Ono što je bilo jučer, više ne vrijedi. Te statistike, na to se ne obaziremo. Fokusiramo se na tih 90 minuta i pokušati izaći iz utakmice kao pobjednici.

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: V. R.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.