Bjelovarčanka Magdalena Oršić savladala brutalnu 36-kilometarsku stazu i odnijela pobjedu!

25.09.2024. 20:36:00

Magdalena Oršić iz PU bjelovarsko-bilogorske osvojila je prvo mjesto na natjecanju “Štit Domovine Pula 2024” koje je okupilo 89 najspremnijih sudionika i uključivalo zahtjevne vojno-policijske zadatke na stazi dugoj 36 kilometara.

Riječ je o natjecanju koje se u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova održalo već šestu godinu, a na kojem su sudjelovali policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, veterani Specijalne policije iz Domovinskog rata RH, pripadnici Ministarstva obrane Republike Hrvatske, kao i policijski službenici stranih policijskih snaga iz Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske i Sjeverne Makedonije.

Zahtjevna staza

Foto: PU Bjelovarsko-bilogorska


Nakon dvodnevnih kvalifikacija, 89 najspremnijih natjecatelja krenulo je s rta Kamenjak u borbu s izazovnom stazom duljine oko 36 kilometara, na kojoj su trčeći ili hodajući uz pomoć kompasa i topografskih zemljovida, noseći pritom obaveznu opremu i naoružanje ukupne mase oko deset kilograma, obavljali složene vojno-policijske zadaće. Morali su uspješno proći navigaciju, prelaziti preko užeta i pješačkih prepreka, veslati, sastavljati i rastavljati oružje, savladati situacijski ulazak u prostoriju i gađanje te spuštanje niz liticu Cave Romane, nakon čega su utrčali u Arenu i pozdravom hrvatskoj zastavi odali počast svima onima koji su položili svoj život za Domovinu.

Uspjeh Oršić potvrda je njenog dugogodišnjeg rada i truda, na što su ponosni svi u bjelovarsko-bilogorskoj policijskoj upravi.

„ Natjecanje je bilo iznimno zahtjevno i pobjednik je svatko tko je došao do cilja. Svi mi smo uložili ogroman trud, a ono što smo pokazali na natjecanju je rezultat dugotrajnih priprema što se ne može nazvati samo treningom nego načinom života. Ponosna sam i sretna zbog sudjelovanja u natjecanju i rezultata kojim sam predstavila Policijsku upravu bjelovarsko-bilogorsku. I svakako bih zahvalila svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog natjecanja jer i to je bilo zahtjevno, a bilo je sve odlično organizirano što je nama natjecateljima svakako olakšalo samu utrku”, izjavila je Magdalena.

Pehar joj je uručio glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Foto: ustupila PU bjelovarsko-bilogorska

Izvor: klikni.hr/Foto:PU Bjelovarsko-bilogorska

Izvorni autor: Klikni.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.