Bježao od policije, pa iskočio iz jurećeg kombija! Policajac uskočio u vozilo prije prevrtanja, a onda je prizor sve zaprepastio

13.11.2023. 15:56:00

AKCIJA NA AUTOCESTI

Policajci su pokušali zaustaviti vozača kombija. Kada je shvatio da ne može pobjeći, iskočio je iz kombija i počeo trčati. Jedan od policajaca svladao je bjegunca, a drugi je skočio u kombi i zaustavio ga prije nego što se prevrnuo. Unutra je bilo više stranih državljana, većinom maloljetnika, djece i žena, piše Dnevnik.hr.

Policajci PU ličko-senjske u subotu oko 19:30 sati svjetlosnim su znakovima pokušali zaustaviti kombi s mađarskim registracijama koji je vozio autocestom A1 u smjeru Zagreba. Vozač se oglušio na znakove policije i nastavio voziti, a u jednom je trenutku ugasio svjetla na kombiju i usporio te iskočio iz vozila i počeo trčati prema ogradi autoceste. Policajac ga je sustigao te ga uspio svladati i vezati.

"Odmah po iskakanju vozača kombija, policajac koji je upravljao službenim automobilom primijetio je da se kombi i dalje nekontrolirano kreće autocestom i udara u zaštitnu ogradu, kada je skočio u kombi i zaustavio ga te tako spriječio prevrtanje kombija", objasnili su iz policije.

U kombiju je bilo više stranih državljana, većinom maloljetnika, djece i žena. Brzom reakcijom policajci su ljude spasili od prevrtanja kombija, a primijetili su i da je u kombiju bila povišena temperatura i ustajali zrak.

"Iako nitko na mjestu događaja nije bio ozlijeđen, jedna je ženska osoba zbog slabosti zatražila liječničku pomoć, koja joj je pružena u Općoj bolnici u Gospiću, no nažalost ista je jučer preminula", kažu iz PU ličko-senjske.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su svi strani državljani nezakonito prešli državnu granicu te su svi izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Vozač kombi vozila, 53-godišnji državljanin Gruzije uhićen je te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/V.S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.