BOLAN POSLJEDNJI POZDRAV HEROJA VUKOVARA: ‘Dragi suborče, neka ti je laka zemlja’

17.01.2022. 22:47:00

IVAN DOK ANĐELIĆ

Vijest o smrti hrvatskog branitelja Antuna Ivankovića, duboko je potresla njegove suborce, sugrađane i sve one koji znaju s kojim se žarom borio za istinu o počiniteljima ratnih zločina na području njegovog rodnog Tovarnika.

Autor:Snježana Vučković/Dnevno.hr

Ivanković je kao predsjednik Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika od rata pa sve do svoje smrti inzistirao na procesuiranju počinitelja zlodjela počinjenih nad tamošnjim civilima, a sudjelovao je i u realizaciji brojnih dokumentarnih filmova s tematikom Domovinskog rata.

Braća po oružju

“Slike iz života ratnika” jedan je od filmova koje je Ivanković realizirao, a opisuje ratni put njegovog suborca, legendarnog vukovarskog heroja Ivana Doka Anđelića.

Iako je znao za tešku bolest s kojom se Ivanković borio, Ivan Anđelić ostao je zatečen viješću o njegovoj smrti:

“Dragi prijatelju Antune, ratni suborče, branitelju herojskog Vukovara, neka ti je laka hrvatska zemlja za koju si bio spreman i život dati. Tvoja teška bolest prekinula je tvoje zacrtane ideje u tvom bogatom stvaranju. Mi, tvoji iskreni prijatelji, nikada te nećemo zaboraviti”, napisao je Dok na svom Facebook profilu.

Izvor: Dnevno.hr/Foto: Facebook

Izvorni autor: Snježana Vučković/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.