Bošnjaci i dalje o Anušiću i ratnom zločinu: Mišetić im ‘zatvorio usta’ sa samo par riječi

18.06.2024. 12:40:00

Vrlo neugodan zahtjev Memorijalnog centra Srebrenica koji je od hrvatske Vlade zatražio da se ispita je li ministar obrane Ivan Anušić umiješan u zločine nad Bošnjacima, u Hrvatskoj je naišao na začuđujuću diplomatsku i medijsku tišinu.

Podsjetimo, ovaj zahtjev uslijedio je nakon što je Anušić, govoreći na obilježavanju 32. obljetnice operacije “Lipanjske zore”, prve vojne pobjede nad srpskim snagama i JNA na području Mostara i Hercegovine, kazao:

“Kao što je veliki broj Hrvata 1991. došao braniti Vukovar, tako sam i ja 1993. kao dragovoljac bio pripadnik Hrvatskog vijeća obrane ovdje u Mostaru gdje sam branio hrvatski narod u BiH”.

Stručan odgovor Luke Mišetića

Političari i mediji te zemlje snažno su se “zakačili” za činjenicu da se hrvatski ministar obrane 1993. borio na strani hrvatskih snaga na području Mostara, a to se pitanje provuklo i društvenim mrežama tamošnjeg stanovništva.

Upravo na jednu konstataciju sa X-a kojom je prozvan ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, reagirao je hrvatski odvjetnik Luka Mišetić poznat po svom angažmanu obrane generala Ante Gotovine u Haagu.

“Kad pitaju Konakovića je li Hrvatska izvršila agresiju na BiH on govori o različitoj interpretaciji pravnika i da ne želi odgovoriti, a kad pitaju ministra obrane Hrvatske on se još pohvali da je osobno sudjelovao. Ako se Zagreb hvali time, zašto bi Konaković bio diplomata?”, pita se jedan korisnik X-a. 

Haag nije ocjenjivao je li Hrvatska izvršila agresiju

“Haaški sud nije ocjenjivao je li Hrvatska izvršila agresiju”, stručno je komentirao Mišetić i dodao: “Da bi to učinio, morao bi procijeniti je li Hrvatska imala pravo ratovati u BiH u samoobrani kako bi zaustavila napade VRS-a i JNA na Hrvatsku iz BiH, slično kao što su SAD i njeni saveznici napali Afganistan kako bi zaustavili Al Qaidu”.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Snježana Vučković/Foto: privatni album/Dalmatinski portal

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.