BRANITELJU S HVARA STAVILI SRPSKE GRBOVE NA OGRADU! Otkrio: ‘Šteta na kući je 40 tisuća eura’!

20.07.2020. 16:46:00

Sukob između producenta serije “Jugoslovenka” Romana Majetića i vlasnika vile na Hvaru Veljka Drinkovića, gdje se serija snima, traje već tjednima, a u petak je sve kulminiralo navodnim fizičkim napadom do kojeg je došlo kada je vlasnik pokušao iseliti producenta i ekipu koja je radila na snimanju serije. O svemu smo razgovarali s vlasnikom koji tvrdi kako mu je učinjena velika nepravda.

Naime, Majetić je unajmilo vilu na pet tjedana za osam osoba koje su trebale boraviti na Hvaru tijekom snimanja serije. Međutim, vlasnik tvrdi kako nije bilo govora o tome da će se upravo na njegovom posjedu snimati serija i da će pritom u kući boraviti znatno veći broj osoba nego što je to bilo dogovoreno.

Prema tvrdnjama vlasnika, Majetić je vilu iznajmio isključivo za stanovanje osam osoba. Međutim na njegov posjed stigla je kompletna snimateljska ekipa, sa svom opremom, a njegova kuća postala je filmski set. Vlasnik kaže kako je negodovanje, koje je zbog toga izrazio, naišlo je na oštre verbalne i fizičke napade.

Majetić se od svega ograđuje te poručuje kako je u petak nasilno izbačen iz vile uslijed čega je zadobio lakše tjelesne ozlijede te ostao oštećen za 100 tisuća kuna budući da su mu vlasnici oduzeli dio opreme i 10 tisuća eura koje je imao kod sebe. Tvrdnju da je zadobio lakše tjelesne ozlijede te da mu je otuđena imovina, potvrdila je i policija.

U izvješću koje smo dobili od Policijske uprave splitsko-dalmatinske stoji kako je nakon kriminalističkog istraživanja utvrđena osnovna sumnja da su ostvarena obilježja kaznenog djela zbog čega će protiv počinitelja biti podnesena kaznena prijava.

“U petak 17. srpnja 2020., godine zaprimili smo dojavu kako su oko 12:30 sati, na otoku Hvaru, na području općine Jelsa tri muškarca iz kuće istjerala 53-godišnjeg muškarca i u dvorištu ga napala. 49-godišnjakinja koja se također nalazila u kući pokušala je pomoći napadnutom i zaustaviti muškarce. Nakon napada 53-godišnjak je, želeći napustiti kuću uzeo svoj ruksak u kojem je bio novac, dokumenti i druge stvari, ali muškarci su mu otuđili ruksak i udaljili se. Naknadno, oštećeni je primijetio da mu u kući nedostaju i prijenosna računala. Materijalna šteta procijenjena je na oko 100 tisuća kuna. 53-godišnjaku i 49-godišnjakinji pružena je liječnička pomoć i utvrđeno je da su zadobili lakše tjelesne ozljede. Policijski službenici osigurali mjesto događaja i u subotu je obavljen očevid. Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca, 62-godišnjakom i 46-godišnjakom. Utvrđena je osnova sumnje da su ostvarili obilježja kaznenog djela Protupravna naplata na štetu 53-godišnjaka. Protiv navedenih biti će podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu. Tijekom kriminalističkog istraživanja kod 62-godišnjaka pronađeno je otuđeno prijenosno računalo i mobitel koji su od njega oduzeti. Kriminalističko istraživanje ovog događaja nastavlja se i dalje”, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske

Kako bismo rasvijetlili nemile događaje, kontaktirali smo vlasnika vile Veljka Drinkovića, inače branitelja u Domovinskom ratu kojeg je, kako sam kaže, odlikovao Franjo Tuđman. Navode Majetića i policije opovrgava te tvrdi kako je sve laž.

“Njegova priča uopće ne drži vodu i svaka izgovorena riječ je laž. Zbog svega sam pod izrazitim stresom i teško mi je uopće govoriti o svemu tome. Što se tiče ozljeda, to je laž. Ja na tom čovjeku nisam vidio nikakve ozljede. Nema šanse da se on ozlijedio u mojoj kući. Tijekom deportiranja iz kuće, taj čovjek nije zadobio nikakve ozlijede”, odrješito tvrdi vlasnik te nadodaje kako su producent i njegova snimateljska ekipa napravili oko 40 tisuća eura štete na njegovoj kući.

Osim što je na njegov posjed instalirana golema količina snimateljske opreme, ovom borcu Domovinskog rata producent i njegova snimateljska ekipa ofarbali su ogradu kuće u crnu boju pod izlikom da je ograda ružna te je dodatno “ukrasili” srpskim grbovima. Na dvorištu vile nalazio se i konj.

Roman Majetić na pozive trenutno ne odgovara stoga njegov komentar na optužbe vlasnika nismo dobili. Javio nam se tek njegov sin koji cijeli slučaj ne želi komentirati. Ipak, Majetić se oglasio priopćenjem za medije.

Iz tvrtke Roman Production d.o.o. Romana Majetića medijima su poslali detalje o navodnom napadu.

“Dana 17. srpnja ove godine, u prostor Vile Dvori Sv. Jurja, neovlašteno i nepozvan upao je Veljko Drinković, navodni vlasnik objekta, u pratnji dvojice unajmljenih batinaša. Bez osnove i bez ikakvog povoda fizički su napali producenta i autora serije Jugoslovenka Romana Majetića, brutalno ga izudarali šakama, a nakon što je pao na zemlju navodni vlasnik kuće pridružio se cipelarenju. Potom su fizički nasrnuli i na scenografkinju serije, udarili je pred njenim maloljetnim djetetom, te zatim protuzakonito i na silu izbacili iz kuće koja je uredno iznajmljena i plaćena do 5. kolovoza u iznosu od 27.000 eura. Do dolaska policije g. Drinković i njegovi pomagači ukrali su novčanik g. Majetića sa svim dokumentima, 10.000 eura, nekoliko tisuća kuna, uništili snimajuću opremu vrijednu nekoliko desetaka tisuća eura, čak su ispraznili i frižidere”, navodi se iz tvrtke.

“O čovjeku od kojeg ste upravo vi mediji pravili žrtvu i bacali ljagu ne samo na mene nego na cijeli projekt pokrenut s ciljem pomoći hrvatskim gospodarstvom u ovim teškim trenucima, najbolje svjedoči činjenica da su se članovi njegove obitelji nakon svega slikali za Instagram s ukradenim šampanjcima. Protiv dotičnih je podnesena kaznena prijava u skladu s težinom i ozbiljnošću počinjenih kaznenih djela, a daljnje postupanje je u rukama hrvatskih državnih organa. Zahvaljujemo tijelima državne i lokalne vlasti na pruženih pomoći, ponajprije policiji na pruženoj profesionalnoj pomoći, kao i svim divnim ljudima na otoku koji su nam pružili podršku”, kažu iz tvrtke Romana Majetića te potom dovode u pitanje daljnji nastavak snimanja serije na Hvaru.

“Zbog navedenih događaja i brige za sigurnost glumaca i članova ekipe odlučili smo da veći dio ekipe već sutra vratimo u Beograd, a do tada ćemo donijeti i konačnu odluku o tome hoćemo li definitivno prekinuti snimanje. Bez imalo iluzija da će moje nekadašnje kolege novinari imati obraza objaviti i ovu rečenicu, sugerirao bi im da razmisle o vlastitoj odgovornosti za ovu situaciju, i uopće za potrebu stvaranja skandala po svaku cijenu, pa i tako da se od osuđivanog kriminalca pravi žrtva, pa i po cijenu ugrožavanja hvalevrijednog projekta”, zaključuje se u poruci tvrtke Roman Production d.o.o.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:drinkovicvillas.com

Izvorni autor: V.K.

Autor: