Brkić: Poziciju Penave treba gledati iz pozicije Vukovara, a ne Zagreba

20.09.2019. 17:20:00

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić poručio je u petak da poziciju vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave treba promatrati iz pozicije Vukovara, a ne Zagreba.

"Vukovar je rak rana Hrvatske, simbol stradanja hrvatskog naroda i poziciju gospodina Penave treba gledati iz pozicije Vukovara a ne iz pozicije Zagreba", rekao je Brkić novinarima u Hrvatskom saboru .

Na novinarski upit je li to sukob s premijerom Andrejom Plenkovićem odgovorio je negativno.

Penava je izazvao pozornost javnosti nedavnom objavom na društvenim mrežama u kojoj, u povodu ponovnog suđenja Marijanu Živkoviću zbog razbijanja dvojezične ploče na zgradi Policijske postaje u Vukovaru, poručuje da se srami institucija ove države i osoba koje ih vode.

Zbog toga je Penavu kritizirao ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, rekavši kako nije dobro komentirati postupke koji su još uvijek u tijeku.

Izvor: av/h/Direktno.hr/Foto:faH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.