Bruno Petković i Arijan Ademi 'slomili' su čvrsti Slaven Belupo i tako odveli Dinamo u polufinale Kupa

03.03.2021. 19:40:00

Nogometaši Dinama na Maksimiru su u četvrtfinalnoj utakmici Kupa pobijedili Slaven Belupo 2:0. 'Modri' su tako izborili plasman u polufinale ovog natjecanja, a golove su zabili Bruno Petković iz penala i kapetan Arijan Ademi...

Bila je to repriza njihova nedjeljnog ogleda kada je Dinamo u 23. kolu Hrvatski Telekom Prve lige na istom stadionu slavio 3:0. Momčad iz Koprivnice se u obje utakmice dobro držala u prvom poluvremenu, no Dinamo je u nastavku slomio suparnika.

Hrvatski prvak se mučio u prvom dijelu, premda je bio bolja momčad nije uspio probiti čvrste 'farmaceute'. Slaven Belupo se odlično branio, a prema naprijed nije pokazivao previše ambicije.

No, 'modri' su u nastavku pojačali pritisak i u 70. minuti su stigli do prednosti golom Brune Petkovića iz penala kojeg je skrivio Karlo Lulić igrajući rukom.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u sedam minuta kasnije. Petković je ušao u kazneni prostor i odlično pucao, Filipović je obranio, no kapetan Dinama Arijan Ademi je taj odbijanac pospremio u gol za konačnih 2:0.

Plasman u polufinale izborila je i Rijeka. Aktualni osvajači Rabuzinovog 'Sunca' na gostovanju su pobijedili Osijek 2:1.

Rijeka je do vodećeg gola došla u 7. minuti, a strijelac je bio Robert Murić. Osijek je izjednačio u 14. minuti preko kapetana Mile Škorića, a u 35. minuti imali su priliku za potpuni preokret nakon što je Andrija Vukčević skrivio kazneni udarac rukom blokiravši udarac Kleinheislera. Loptu je na bijelu točku namjestio Mierez, ali je njegov udarac Nevistić pročitao i obranio.

Pobjednički pogodak za Rijeku postigao je ponovno Murić iskoristivši kazneni udarac u 71. minuti. Jedanaesterac je skrivio Jurčević igrajući rukom.

U preostala dva susreta četvrtfinala sastaju se Gorica - Hajduk (16. ožujka) i Oriolik - Istra 1961 (17. ožujka).

Izvor: tportal.hr/Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Izvorni autor: Ivan Žurić/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.