Bura prevrnula prikolicu na A1, na Plitvicama 30-ak centimetara snijega, doznali smo i kakvo vrijeme očekuje Dalmaciju

13.04.2021. 14:05:00

Zimski su uvjeti na cestama kroz Liku i Gorski kotar. Kako su potvrdili u HAC-u za N1, neki vozači su unatoč prognozi krenuli na put s ljetnim gumama - piše Tea Blažević za N1.

I dalje nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci i Istri te obrnuto, a preporuka je svima koji mogu da ne kreću na put. Vjetar je orkanske snage na udare, i preko 120 km na sat, u podvelebitskom dijelu. Stoga ne čude problemi u cestovnom prometu.

Zbog orkanske bure za sav je promet zatvorena Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Promet je dozvoljen samo za osobna vozila:

– autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje

– autocestom A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice

– Jadranskom magistralom (DC8) između Senja i Karlobaga

– državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54)

– na Paškom mostu.

Na autocesti Draga-Šmrika (A7) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te lokalnoj cesti (LC58107) Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Ograničenja ima i u pomorskom prometu:

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su:

– trajektne linije: Prizna-Žigljen,

– katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka; Novalja-Rab-Rijeka.

Ukoliko ne morate, ne krećite na put, pričekajte smirivanje sutra. Neslužbeno, na Plitvicama je palo 30-ak centimetara snijega.

I tijekom noći i jutra bit će oborine u gorju, snijega na istoku kiše ili susnježice.

Oborine će prolazno biti i poslijepodne, uglavnom u obliku pljuskova kiše i snijega. Bura će sutra slabjeti, osobito u drugom dijelu dana.

Izvor: Slobodna Dalmacija/PDN/Foto:Nikola Vilić/Cropix

Izvorni autor: PSD

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.