Čačić o obnovi nakon rata: Za dva sata se može jasno doznati tko je bio za što odgovoran, bilo je dojava o lošoj gradnji

04.01.2021. 18:11:00

'Preuzimanjem ministarstva sam imao određenih dojava s terena da ima nekvalitetne gradnje, odmah sam formirao posebnu upravu za unutrašnju kontrolu koja nikad nije postojala u tom ministarstvu. Ta uprava je dobila zadatak da ispita ono što smo čuli, da dokumentaciju preda DORH-u i mi smo to učinili', komentirao je posljedice razornog potresa i rušenja kuća koje su obnovljene nakon rata predsjednik Reformista Radimir Čačić

Predsjednik Reformista i varaždinski župan Radimir Čačić komentirao je posljedice razornog potresa te rušenje kuća koje su obnovljene nakon rata rekavši kako odgovornost postoji od razine ministra preko zamjenika pomoćnika i dalje, što se njega tiče.

'Mislim da bi bilo jako važno da se vrlo brzo i jasno kaže što se tu dogodilo', rekao je Radimir Čačić gostujući na N1 televiziji napominjući kako je cijela priča lako provjerljiva.

Dodao je kako su nastojali ustanoviti jesu li postojale neke rodbinske veze između nekih koji su bili tada političko rukovodstvo ministarstva i nekih tvrtki koje su izvodile radove te je naveo da su takve veze postojale.

Čačić je rekao kako nije teško ispitati jer postoji potpuna dokumentacija te se zna tko je projektirao, tko gradio, tko nadzirao i da su svi subjekti poznati.

'Tu se nema raditi što duže od dva sata da se potpuno jasno zna, u dva sata ćete točno vidjeti tko je tu tko i tko je za što odgovoran', smatra Čačić navodeći kako se takvo što može i kazneno goniti.

Čačić je komentirao i kako se Vlada nosi s aktualnom krizom koju je izazvao potres.

'Vlada je trebala reagirati apsolutno odmah. Izbjegli bi se kaos, nepotrebno gubljenje resursa, gubitak povjerenja kojeg građani ionako nemaju u sustavu, politička zloupotreba medija. Naravno da građani ne vjeruju, čak ni Crvenom križu.', rekao je Radimir Čačić.

Izvor: tportal.hr/Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Izvorni autor: I. Ba.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.