Ćorluka najavio Cipa: Progovorio o novoj zvijezdi Vatrenih, ali i planovima za budućnost

06.10.2021. 10:23:00

Pomoćnik izbornika Dalića pričao je o povratku Modrića, izostanku nekoliko igrača, ali i planovima za posao glavnog trenera.

Ovog petka, s početkom u 20:45 Hrvatska gostuje na Cipru gdje igra utakmicu 7. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Utakmicu možete pratiti u izravnom prijenosu od 20:45 na Novoj TV i portalu gol.hr, dok već od 20 sati kreće naša specijalna uvodna emisija.

Nakon dvoboja sa Španjolskom na Europskom prvenstvu, Luka Modrić se po prvi put vratio u reprezentaciju. 

Zbog ozljede je propustio tri kvalifikacijska dvoboja u rujnu, sinoć je došao u bazu hrvatske reprezentacije, a večeras je odradio prvi trening sa suigračima iz reprezentacije.

O povratku Luke Modrića, izostanku nekoliko igrača iz obrane, ali i debiju novog igrača u reprezentaciji progovorio je pomoćnik Zlatka Dalića i nekadašnji hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka.

"Sigurno da je raspored malo bolji nego što je bio u prošlom ciklusu, imamo malo više vremena za trening. Tamo smo se praktički okupili prije utakmice, a sada imamo četiri dana za Cipar", rekao je Čarli pa dodao što je potrebno za osvajanje svih šest bodova.

"Sigurno da trebamo imati isti pristup, želju i energiju koju smo imali tijekom tri prijašnje utakmice. Ako to bude tako, siguran sam da ćemo uzeti šest bodova".

Uoči ovog okupljanja bilo je dosta problema u posljednjoj liniji, otpali su Dejan Lovren i Josip Juranović, dok Domagoju Vidi fali utakmica.

"Pa čim nedostaje netko od igrača iz prijašnjih ciklusa, to je hendikep, ali svi igrači koji su ovdje većinom igraju u svojim klubovima. Mislim da možemo u miru dočekati ove dvije utakmce, nedostaju nam neki igrači, ali imamo dobre zamjene", kazao je.

Sprema se debi igrača Bayerna

Igrač koji posebno intrigira hrvatsku javnost prije utakmice protiv Cipra i Slovačke je debitant Josip Stanišić. Iskazao se igrama u dresu Bayerna, a izbornik Zlatko Dalić je rekao da je on prva opcija za poziciju desnog beka.

"U tim utakmicama koje sam gledao, Josip je zasluženo dokazao da je dio prve momčadi Bayerna, a sada je i član reprezentacije. Drago mi je da tako mlad igrač postao dijelom reprezentacije, zaslužio je to svojim igrama. Djeluje dobro, djeluje kao igrač koji bi mogao biti budućnost našeg nogometa", rekao je Ćorluka pa dodao.

"Ako krene od prve minute u susretu protiv Cipra, neću sad ništa otkrivati o sastavu, ali sigurno da ćemo od njega očekivati dobru utakmicu. Međutim, to je debi tako da nećemo imati prevelika očekivanja".

Nakon rujanskih kvalifikacija, Luka Modrić je ponovno s reprezentacijom koja je odradila dobar posao bez njega, ali svejedno su svi dočekali povratak kapetana.

"Luka je srce ove ekipe. Bez obzira na svoje godine, igra na jednoj visokoj razini, u Real Madridu, tako da smo mi s njim jedna druga ekipa. Bez obzira na to što smo dobro izgledali bez njega, što je za nas dobra spoznaja, s njim dobivamo jednu višu dimenziju".

Ćorluka o planovima za budućnost

Već nekoliko mjeseci je prošlo od umirovljenja Vedrana Ćorluke koji se posvetio trenerskom poslu.

"Navikao sam se, dosta dana provodim uz obitelj, ali i kroz analizu nogometnih utakmica igrača koji su u reprezentaciji. Ovo je zanimljiv posao, ima puno učenja, ali mislim da sam se dobro snašao. Nadam se da su svi zadovoljni", rekao je pa otkrio kakve su mu ambicije za budućnost.

"Mislim da je sve ovo još uvijek "friško", trebam još puno učiti, a da tražim još jedan posao uz reprezentaciju, bilo bi to previše. Sada se želim koncentrirati na posao u reprezentaciji, ali nikad se ne zna što budućnost nosi", zaključio je Ćorluka.

Za kraj dodajmo da je večerašnji trening propustio igrač Dinama, Mislav Oršić, ali po svemu sudeći ne radi se o ozbiljnoj ozljedi.

Izvor: gol.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: Saša Lugunjić / Foto: Antonio Bronic

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.