DANSKA - BELGIJA "Crveni vragovi" su se oporavili od ranog šoka i s dva pogotka u drugom poluvremenu došli do tri boda

17.06.2021. 20:08:00

DANSKA - BELGIJA 1:2 (Poulsen 2' / T. Hazard 55', De Bruyne 70')

DANSKA (4-3-3): Schmeichel - Wass, Kjaer, Christensen, Maehle - Delaney, Hojbjerg, Vestergaard - Poulsen, Damsgaard, Braithwaite

BELGIJA (3-4-3): Courtois - Alderweireld, Denayer, Vertonghen - Meunier, Tielemans, Dendoncker, T. Hazard - Mertens, Lukaku, Carrasco


Utakmicu visokog tempa odigrali su Danska Belgija. Prvih 45 minuta domaćin je odigrao u nevjerojatnom ritmu, uništili su Belgiju, sveli je na jedan udarac. Visoki presing zbunio je Martinezovu momčad, koja je činila netipične pogreške za njih.

Iz jedne takve Danska je došla do vodstva, Denayerov dodavanje presjekao je Höjbjerg, vezni igrač Tottenhama napravio je korak-dva, dodao je Poulsenu koji je ušao kazneni prostor i sa 15 metara pogodio suprotni donji kut nemoćnog Courtoisa.

Bio je to drugi najbrži pogodak na Europskim prvenstvima, napadač RB Leipziga zabio je nakon 99 sekundi, jedini brži od njega bio je 2004. Rus Kiričenko koji je protiv Grčke zabio nakon 65 sekundi.

Nastavi li su domaći u istom ritmu, prijetili su Poulsen i Damsagaard. Nakon 15 minuta malo su stali na loptu, ali Belgija nije pronalazila put prema Schmeichelu koji je imao samo jednu intervenciju u prvom dijelu. Za kraj je još Braithwaite imao dobar pokušaj.

Jasno, Roberto Martinez bio je primoran mijenjati već u poluvremenu, umjesto nevidljivog Mertensa koji je upisao 100. nastup za Crvene vragove, ušao je Kevin de Bruyne. Na početku nastavka opet su domaći imali prigodu, Delaney sa 18 metara puca pored gola. Nakon toga Belgija se pribrala i bivala sve opasnija, a u 55. minuti stigli su do izjednačenja. Lukaku je povukao kontru, ušao u kazneni prostor, dodao De Bruyneu koji je sjajno podvalio loptu za Thorgena Hazarda kojem nije bilo teško sa šest metara poentirati.

Uveo je Roberto Martinez nakon toga najtežu artiljeriju, ušli su Witsel Eden Hazard, a Belgija je došla do preokreta u 70. minuti. Bila je to perfektna akcija Crvenih vragova, Lukaku je dugo mučio dvojicu braniča na desnom krilu, proslijedo je loptu Tielemansu na rub kaznenog prostora, ovaj odmah Thorgenu Hazardu, mlađi brat dao je loptu Edenu, a ova je ostavio De Bruyneu koji sa 17 metara pogađa uz vratnicu.

Do kraja utakmice Danci su imali nekoliko šansi za izjednačenje, ali prvenstveno Braithwaite, nisu bili precizni.

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Slaven Kižlin/Foto: STUART FRANKLIN Afp

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.