Dijana Zadravec dobila upozorenje pred otkaz

14.06.2021. 17:38:00

V.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk izvijestio je u ponedjeljak da još traje traje kontrola poslovanja te ustanove, i da je u pripremi upozorenje na obveze iz radnog odnosa uz mogućnost otkaza ugovora o radu Dijani Zadravec, bivšoj predstojnici Klinike za radiologiju.

Vatavuk u priopćenju ističe da zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva te kontrola i nadzor HZZO-a po treći tjedan temeljito prolaze svaki segment dosadašnjeg poslovanja, s posebnim naglaskom na utvrđivanje eventualnih propusta u zdravstvenom radu i mogućim zloupotrebama u korištenju bolničkih kapaciteta i sredstava u privatne svrhe, kako je na to u javnim istupima višekratno ukazivala bivša predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju Dijana Zadravec.

"Prema dosadašnjim saznanjima, utvrđene su manje nepravilnosti i odstupanja od internih procedura koje će na traženje inspekcija uprava bolnice otkloniti te se nastavljaju daljnja ispitivanja inspekcija na temelju ukazanih nepravilnosti od strane Dijane Zadravec. U tijeku je i proračunski nadzor pa se očekuje da će uskoro stručnjaci Ministarstva financija obaviti kontrolu trošenja sredstava hrvatskih poreznih obveznika", ističe Vatavuk.

  •  
  •  
  •  

"Inspekcijama smo stavili na uvid svu dokumentaciju, pružili im sve informacije koje su bile zatražene. Šteta što to nije učinila i doktorica Zadravec koja je imala prigodu dokazima potkrijepiti navode iz svojih javnih istupa“, navodi Vatavuk. Napominje kako Zadravec, iako je na bolovanju te se natječe za ravnateljicu bolnice, i dalje u više navrata u medijima ponavlja optužbe za nezakonitosti u radu KBC-a i nekih od liječnika i zaposlenika u bolnici.

"Prof. Zadravec jako dobro zna da se svojim postupcima ogriješila o naša bolnička pravila", kaže v.d ravnatelja.

Dodaje kako je ona, unatoč upozorenjima i njezinim obećanjima da će se suzdržavati od javnog blaćenja ustanove u kojoj radi, u više navrata u posljednje vrijeme u medijskim istupima ponovila optužbe za nezakonitosti o kojima, unatoč njezinim prijavama, nema pokrenutih aktivnosti nadležnih državnih tijela niti sudskih postupaka ili presuda.

 

"Zbog toga sam joj, da zaštitim interese KBC-a Sestre milosrdnice i njenih zaposlenika, te osiguram mir i uvjete za pružanje usluga našim pacijentima, izrekao upozorenje na obveze iz radnog odnosa uz mogućnost otkaza ugovora o radu“, navodi V.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice Vatavuk.

Kao podlogu za to navodi Pravilnik o radu i Etičkom kodeksu te ističe kako su se nakon smjene Zadravec, vratili neki djelatnici koji su otišli zbog narušenih odnosa s dr. Zadravec, a organizacija rada, broj pregleda i pruženih usluga pacijentima, te posebno radno ozračje kako u Vinogradskoj i Klinici za tumore dokazuju da je njenom smjenom otklonjen i glavni uzrok svih nesporazuma, navodi se u priopćenju.

Napominju i kako je prošlog tjedna istekao 15-dnevni rok za podnošenje prijava kandidata za novog ravnatelja a odluku o tome treba donijeti Upravno vijeće u idućih mjesec dana.

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: S. S./Hina / Foto: Vjeran Zganec Rogulja

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.