Dinamo dobio najveću novčanu kaznu u povijesti HNL-a

31.05.2022. 19:42:00

NA STRANICAMA Prve Hrvatske nogometne lige objavljene su kazne za 36. kolo u kojem je odigran veliki derbi između Dinama i Hajduka na Maksimiru. Zagrebački klub je dobio drakonsku kaznu. U nastavku teksta prenosimo priopćenje disciplinskog suca Alana Klakočera.

"GNK Dinamo kažnjen je sa 100.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Dinamo - Hajduk. Pripadnici navijačke skupine BBB, smješteni na sjevernoj tribini, tijekom utakmice su do 70. minute zapalili ukupno 36 baklji, od kojih je 11 bačeno na tartan stazu.

U 70. minuti počela je bakljada na sjevernoj tribini prilikom koje su bačena dva topovska udara te izuzetno velik broj baklji, najmanje 50, od kojih je najmanje 15 bačeno na tartan stazu i najmanje 11 u teren za igru.

Zbog velikog dima, točan broj nije bilo moguće utvrditi, a zbog svega navedenoga nastupio je prekid igre od 70 do 80. minute. U 101. minuti dogodilo se utrčavanje jednog navijača u teren", stoji u izvještaju. To je prema dostupnim podacima najteža novčana kazna u povijesti HNL-a uz onu iz 2014. Nju je zaradio Hajduk zbog prekinutog derbija, također na Maksimiru.

Boysi zapalili vlastiti transparent

Nezanemarivi prekid tijekom drugog poluvremena u derbiju Dinama i Hajduka izazvao je požar koji je izbio na sjevernoj tribini Maksimira. Bad Blue Boysi su u jednom trenutku započeli s velikom bakljadom. Jedno od pirotehničkih sredstava zapalilo je ogroman udarni transparent s imenom Dinamove navijačke skupine. 

Neki njegovi dijelovi izazvali su požar i na atletskoj stazi ispod sjeverne tribine stadiona u Maksimiru, a ovako je izgorjeli transparent izgledao u sklopu koreografije Bad Blue Boysa uoči početka utakmice: 

Izvor: PDN/Foto:Pixell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.