Dio pripadnika HVO-a se ulizivao Fadilu: Stigao im odgovor od kolega branitelja i prilično je brutalan!

28.06.2022. 15:18:00

Braniteljska scena u BiH poslijednjih dana se uzburkala, poglavito pojavom Vijeća ujedinjenih branitelja, te se tamo  vodi "bratoubilački rat" priopćenjima, a zbog  koketiranja  čelnika četiri temeljne udruge proizašle iz Domovinskog rata i sklapanje pakta s Fadilom Novalićem, SDA-ovim  kriminalnim premijerom Vlade F BiH koji otvoreno govori ali i aktivno radi na nestanku Hrvata iz BiH, kap je nezadovoljstva koja je prelila čašu koja se skoro 30 godina puni  ponajviše hrvatskom šutnjom. 

Članovi Udruga dragovoljaca HVO i specijalne policije MUP-a HR HB ZE-DO i kantona Središnje Bosne Žepče, Kiseljak i Travnik oglasili su se priopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti.

Poštovani branitelji, naši dragi suborci, obitelji poginulih, hrvatski narode Herceg Bosne, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, dijasporo, svi Vi domoljubi koji ste kao i mi, ginuli i krvarili za obje nam domovine u želji da obranite živote svojih najmilijih a poslije da uživate u slobodnoj, prosperitetnoj, demokratskoj državi, vjerujući da ste ste izgradili sustav u kojem će nas zamijeniti bolji od nas, mlađi, školovaniji, stručniji, pismeniji.

Na žalost, naše povjerenje je iznevjereno. Desetljećima svjedočimo nepravdi i porazu demokracije, izostanku poštenja i morala u svim porama našeg društva. Dijelom smo već i otupili i navikli se na to. Mislili smo da smo doživjeli sva moguća poniženja. I prevarili se.

Nemili razlog naše javne reakcije je nedavno potpisani dokument podrške “naših” predsjednika “hrvatskih“, „temeljnih” krovnih Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, višestrukom optuženiku i osumnjičeniku premijeru Novaliću u pohodu na trajna prava naših branitelja. Naših suboraca kojima planiraju uskratiti njihova trajna prava za potrebe sitnih predizbornih igrica SDA i Fadila Novalića.

Neshvatljivo. Poražavajuće. Šok.

Strašno poniženje svih nas branitelja. Tko može? Tko smije? Tko ima pravo na takvu uvredu svog naroda, njegove žrtve, njegovih svetinja?

Mi, dragovoljci Domovinskog rata, HVO-a, PPN-ova i specijalne policije MUP-a HR HB, koji smo sudionici Domovinskog rata u obrani HR HB i BiH od prvog do zadnjeg dana, Vam kažemo – Nas ne predstavljate!!!!!

Vaš potpis je samo Vaš osobni poraz, Vaš interes i Vaša plaćena cijena, Vaš kratak vid i Vaša kratka pamet. Sigurno niste ni pročitali statute Udruga, koje greškom predstavljate i sigurno ne znate svoje članove kojima treba Vaša pomoć. Ne znate da se ne smijete baviti politikom dok ste u službi svojih članova. Ne znate da morate biti kritika loše vlasti a ne njihove sluge i klauni. To što Vas nitko još ne dira, ne znači da ste nevidljivi. Dapače, istakli ste se. Kao debela mušica u čaši mlijeka.

Već predugo ista imena iza sakrivenih Sabora i Skupština, donacija sa svih razina, nemoralno poslijeratno profitiranje na našim mrtvima čije spomenike skrnavite, Vi profesionalni polagači vijenaca. Vječita pratnjo naših nemoralnih elita. Imate li još kojeg rođaka zaposliti? Još koji odbor da popunite?

Ovim putem se također obraćamo i Hrvatskom Narodnom Saboru i njegovom odjelu za branitelje sa molbom da se izjasne o ovom sramotnom dokumentu i sankcioniraju njegove potpisnike koji sjede i sa njima u odjelu. Molimo Vas da prekinete sa praksom rada, suradnje i tolerancije sa lošim kadrovima. Sramota je da nam Udruge vode lažni ratni invalidi, lažni dragovoljci, lažni časnici, lažni zapovjednici izmišljenih ratnih puteva, dezerteri, špijuni i izdajnici. Nemojte im držati ljestve. Ne možete raditi loše, a nadati se dobrom. Ako i ovo samo prešutite kao i većinu svih događaja kojima nas Hrvate svode na manjinu i razinu statističke greške u Bosni Hercegovini, ukinite se. Ne postojite, osim radi Vas nekolicine. Eutanazirate ove ostatke naših ostataka.

Ovo pismo je i poruka svim časnim sudovima i nadzornim odborima svih Udruga čiji su pečati na “Fadilovoj Ahdnami” da, ako imaju snage, smjelosti i čestitosti, da pokrenu procese smjene svojih predsjednika i isključenja nečasnih predstavnika sa svih razina te tako speru ljagu sa svog imena i vrate se na čuvanje vrijednosti stečenih u Domovinskom ratu.

Završit ćemo riječima blaženog nam kardinala Alojzija Stepinca, ”Bog ne trpi one koji miruju, a predodređeni su za borbu“, kao porukom svima Vama braniteljima da se uključite u sve društvene procese, oplemenite i popravite i Udruge i stranke jer, iako se Vi ne bavite politikom, ona se svakako bavi Vama, Vašom obitelji, okruženjem i sudbinom. Uključite se iako niste završili neke visoke škole jer “Ne treba nam toliko učenih glava koliko poštenih”, kako je mudro primijetio naš blaženi Alojzie čija se izreka danas čini aktualnijom nego ikad, navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik Vlatko Marinčić – Stoja.

Izvor: PDN/Foto: Ivan Crnjac

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.