Dobronić: 'Mislim da je dojava povezana s Ukrajincima, stigla je nakon sastanka s njima'

05.12.2022. 12:48:00

MASOVNE DOJAVE O BOMBAMA

Predsjednik Vrhovnog suda RH Radovan Dobronić rekao je da ga je pravosudni policajac o dojavi obavijestio tijekom sastanka s delegacijom vrhovnog suda Ukrajine, te da mu se čini kako je to povezano s tim, piše 24sata

Masovne dojave o bombama krenule se jutros oko 9 sati na hrvatskim sudovima. Prva prijetnja mailom upućena je na Vrhovni sud u Zagrebu, a zatim i ne Visoki kazneni sud u Zagrebu, a potom i na sudove u Splitu, Karlovcu, Sisku, Velikoj Gorici, Gospiću, Dubrovniku i Šibeniku.

Dojava je na Vrhovni sud u Zagrebu došla 20-ak minuta nakon što su došli suci Vrhovnog suda Ukrajine, koji danas i sutra borave u Hrvatskoj.  Predsjednik Vrhovnog suda RH Radovan Dobronić rekao je da ga je pravosudni policajac o dojavi obavijestio tijekom sastanka s delegacijom vrhovnog suda Ukrajine, te da mu se čini kako je to povezano s tim.

- Nekako mi se čini da je to namjerno napravljeno u ovom trenutku, rekao je Dobronić. - Uvijek možemo nagađati, ali prva pomisao mi je bila da je povezano. I praktički 20 minuta od početka tog sastanka stigla je ta dojava, dodao je.

Sastanak je morao biti prekinut. Dobronić je rekao da prilikom evakuacije nije bilo panike.

- Svi su na miru napustili zgradu i mislim da sve ide po nekom planu, dodao je.

Na pitanje novinara je li sastanak bio najavljen javno odgovorio je kako misli da nije, ali da se barem u nekim službenim krugovima znalo za njega. Inače, prošloga petka "sumnjivo pismo" sa životinjskim očima te "impregniranom tekućinom karakteristične boje" poslano je ukrajinskom veleposlanstvu u Zagrebu, a ista su poslana i veleposlanstvima Ukrajine u Italiji, Poljskoj, Mađarskoj, Nizozemskoj i Austriji, te konzulatima u Napulju, Krakovu i Brnu.

Izvor: 24sata/Foto:screenshot

Izvorni autor: Kristina Uremović, Martina Vidaić / 24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.