DOMOVINSKI POKRET: “Cijepljenje ide PRESPORO, vlada živi u paralelnom svijetu”

18.01.2021. 14:09:00

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica ocijenio je u ponedjeljak da Vlada živi u paralelnom svijetu, da su državne službe kasnile u reakciji nakon potresa, kao i da cijepljenje protiv koronavirusa ide presporo.

“Javna uprava na čelu s Vladom živi u paralelnom svijetu u odnosu na obične građane. Reakcija nakon potresa na području Petrinje i Siska je to potvrdilo, svima je jasno da su se građani na privatnoj osnovi bolje i brže organizirali nego mnoge državne službe”, kazao je Bartulica na konferenciji za novinare u Saboru.

“Službe kasne i cijela reakcija Vlade je bila kilava, a ukoravanje volontera je van svake pameti”, dodao je.

Da je Vlada odvojena od stvarnosti naveo je i primjer obnove Zagreba nakon potresa za što treba priložiti preko 90 dokumenata.

Bartulica smatra i kako cijepljenje protiv koronavirusa ide presporo kao i da saborski zastupnici ne bi trebali biti privilegirani kod cijepljenja.

“Smatramo da zastupnici u Saboru nisu ugrožena skupina u odnosu na druge, primjerice one koji rade u zdravstvu”, kazao je i najavio da se zastupnici Domovinskog pokreta danas neće cijepiti u Saboru.

Bartulica se osvrnuo i na imenovanje nove čelne osobe Podravke pitajući zašto je to uopće političko imenovanje. Smatra da se Vlada previše miješa u realni sektor.

Predsjednik ogranka DP-a Kutine Damir Markuš, koji je volonterski pomagao građanima na Banovini nakon potresa, pozvao je na ostavku ravnatelja civilne zaštite Damira Truta, a predsjednica ogranka DP-a Sesvete Zorica Gregorić upozorila da će pomoć građanima trebati mjesecima te da što prije treba početi s obnovom.

Gregurić je upozorila i na moguću manipulaciju sa crvenim naljepnicama na način da je ograničen broj kuća koje mogu dobiti tu oznaku.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.