Dovršeno kriminalističko istraživanje nad četvoricom osumnjičenih za pokušaj ubojstva

20.10.2019. 16:44:00

SISAK, 20. listopada 2019. (Hina) - Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad četvoricom osumnjičenih za pokušaj ubojstva 22-godišnjeg pripadnika HV-a i njegovog prijatelja, izvijestila je u nedjelju sisačko-moslavačka policija.

Kriminalističkim istraživanjem nad osumnjičenim 18-godišnjakom, 29-godišnjakom, 33-godišnjakom i 53-godišnjakom utvrđeno je da su se 18. listopada oko 3.30 sati u Sisačkoj ulici u Petrinji fizički sukobili s dvojicom 22-godišnjaka. Tom prilikom su nožem i teleskopskim ključem za zamjenu kotača 22-godišnjacima nanijeli teške tjelesne ozlijede.

Temeljem naloga Županijskog suda u Sisku pretragom su kod osumnjičenih pronađeni predmeti koji ih povezuju s izvršenjem tog kaznenog djela, dok je kod 29-godišnjaka pronađena i automatska puška i pištoljsko streljivo. Pronađeni predmeti su od njih oduzeti.  
Zbog sumnje u počinjenje ubojstava u pokušaju, osumnjičeni 18-godišnjak, 33-godišnjak i 53 godišnjak su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, dok je osumnjičeni 29-godišnjak uz kaznenu prijavu predan zbog pokušaja ubojstva i kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Nakon liječničkih zahvata, stanje teško ozlijeđenih 22-godišnjaka je stabilno, ali su zadržani na liječenju u sisačkoj Općoj bolnici.  

(Hina) xzsis ykt

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.