Eksplozija u centru Novog Sada, ozlijeđeni studenti, ispred zgrade Rektorata Hitna i policija!

23.09.2024. 09:00:00

Studenti su kritizirali rektora Dejana Madića, a moto blokade je glasio ‘Jedna lista nije izbor‘

Studenti iz neformalne grupe STAV napadnuti su rano jutros ispred zgrade Rektorata u Novom Sadu, a dvoje studenata je ozlijeđeno, piše portal 021.rs.

Izbori za Studentski parlament Filozofskog fakulteta trebali bi početi oko 8 sati.

Studenti grupe STAV okupili su se rano jutros ispred Rektorata kako bi spriječili ponovno glasovanje.

No, oko 5.30 sati bačena je nekakva eksplozivna naprava čija je eksplozija odjeknula centrom Novog Sada.

Ispred rektorata došla je marica, tri policijska auta, ali i Hitna pomoć. Studentima Mili Pajić i Srđanu Đuriću ukazana je hitna pomoć na licu mjesta, a potom su prevezeni u Urgentni centar.

Članovi gripe STAV od jutros su ispred zgrade Rektorata. Ova grupa ljetos je blokirala Rektorat kako bi spriječili održavanje izbora, jer smatraju da se izbori mogu organizirati jedino u fakultetskoj zgradi.

Tijekom dvotjednog prosvjeda studenti su na zgradu Rektorata stavili transparente kojima su kritizirali rektora Dejana Madića, a moto blokade je glasio ‘Jedna lista nije izbor‘.

Izvor: jutarnji.hr/Foto: Snimka zaslona

Izvorni autor: S.N.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.