EMSC objavio detaljnu analizu razornog potresa kod Petrinje: 'Naknadnih je bilo još 291'

04.01.2021. 15:02:00

Potvrđeno je da su dojave građana srušile servere u EMSC-u

Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio je analizu razornog potresa koji je zadesio središnju Hrvatsku.

Prema tom službenom izvještaju, potres koji se 29. prosinca prošle godine dogodio nedaleko Petrinje, točnije 47 kilometara jugoistočno od Zagreba, imao je magnitudu 6.4. U njemu je sedam ljudi poginulo, a deseci su ranjeni, te je prouzročena ogromna materijalna šteta.

Koliko je bilo naknadnih potresa?

Nakon ovog potresa EMSC je zabilježio 15.732 dojave građana koji su osjetili trešnju tla. To im, kažu, pomaže da bolje razumiju ono što se na terenu događa, odnosno koliko se potres doista osjeti.

U idućih šest dana zabilježen je još 291 potres, a većinu su ih građani, kako piše EMSC, osjetili.

Blizina potresa iz ožujka u Zagrebu

U analizi se dalje spominje kako se potres od 29. prosinca dogodio relativno blizu epicentra zagrebačkog potresa od 22. ožujka 2020. godine. Taj potres imao je 17 naknadnih podrhtavanja, tvrde u EMSC-u.

EMSC je priznao kako su im u nekoliko navrata zbog potresa u Hrvatskoj pali serveri jer su im građani slali brojne dojave. Zbog toga su se još jednom ispričali i potvrdili kako njihovi timovi neumorno rade da osiguraju punu uslugu svojim korisnicima.

EMSC svima nudi pomoć i podršku

“Znamo da je svaki potres zastrašujuć, pogotovo ovako snažan. Ako trebate bilo kakvu pomoć ili podršku ili informaciju Europski mediteranski seizmološki centar spreman vam je pomoći”, poručuju o objavi na Twitteru uz analizu razornog potresa na Banovini.

Izvor: Telegram.hr/ FOTO: Marko Prpic/PIXSELL

Izvorni autor: Ana Raić Knežević/Telegram.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.