EU neće obnoviti ugovore s Astra zenecom i Johnson & Johnsonom: Evo čime ćemo se cijepiti ubuduće

14.04.2021. 11:18:00

Europska komisija odlučila je da sljedeće godine neće obnoviti ugovore o cjepivima protiv covida-19 s tvrtkama kao što su Astrazeneca i Johnson & Johnson (J&J), izvijestio je u srijedu talijanski dnevnik La Stampa pozivajući se na izvor iz talijanskog ministarstva zdravstva.

“Europska komisija, u dogovoru s čelnicima mnogih zemalja članica, odlučila je da ugovori s tvrtkama koje proizvode (virusna vektorska) cjepiva koja vrijede za tekuću godinu neće biti obnovljeni po isteku”, izvijestio je dnevnik, prenosi i Reuters.

Dodaje da će se Bruxelles radije usredotočiti na cjepiva protiv covida-19 koja koriste tehnologiju glasničke RNA (mRNA), poput Pfizera i Moderne.

Europska komisija traži pojašnjenje od J&J o “potpuno neočekivanoj” najavi tvrtke o kašnjenju u isporuci cjepiva protiv covida-19 u Europsku uniju, rekao je u utorak jedan dužnosnik EU-a za Reuters.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.