FRAPANTNA POZADINA! LOŠO: ‘Sve je zabluda! Tko zapravo dovodi Milanovića?’

05.01.2020. 22:40:00

Geostrateg i gepolitičar, admiral Davor Domazet Lošo za portal Dnevno.hr prokomentirao rezultata anketa, prema kojima bivši premijer Zoran Milanović dobiva izbore.

”Ništa nije nepoznato onome tko se malo bavi analizama, sve je bilo jasno i prije dva, dva i pol mjeseca, onda kada su ankete pokazivale da u drugom krugu jedini Škoro pobjeđuje i Grabar-Kitarović i Milanovića. I tada su upregnuto sve što se može upregnuti i s jedne i s druge strane, učinjeno je sve da Škoro ne uđe u drugi krug, iz jednostavnoga razloga što je ponudio ono što je očekivalo bilo naroda kako se to nekada izrazio Alojzije Stepinac, a bilo naroda traži promjenu. Otklon od politike 20 izgubljenih godina smo imali, a to je proizvela politika HDZ-a, odnosno SDP-a”, smatra Lošo dodajući da je riječ o procesu koji se u Hrvatskoj odvija sa zakašnjenjem od pet do osam godina, djelom i zbog Domovinskog rata, odnosno mirne reintegracije.

”To je proces političkih snaga suverenizma, lijevo i desno je završeno to je politika 20.stoljeća, danas imamo liberalizam i njegovu militantnu inačicu, a HDZ i SDP provode tu politiku militantnoga liberalizma, a tu je i suverenizam kao odgovor na to. Tko to ne može razumijeti, ne može razumijeti ništa. Gledam ove analitičare, oni su smiješni. I taj proces je sada pomaknut, uistinu je glas u prvome krugu za Kolindu bio glas za Plenkovića, odnosno Milanovića, odnosno za nastavak već dvadesetih izgubljenih godina, to ništa nije novo. Naravno da je glavni krivac za to stanje beznađa u Hrvatskoj Andrej Plenković, on je glavni. Plenković! Ovo je bilo glasanje protiv Plenkovića. Ne protiv Kolinde ona je sama po sebi izgubljen slučaj, sada će Hrvatska ući u proces ubrzanog stvaranja suverenističke političke opcije koja će doći do izražaja na idućim izborima za Hrvatski sabor”, smatra Lošo.

Dodaje da bi se ova situacija s Milanovićem mogla odraziti i na stanje u HDZu. ”Nadam se, ja nisam član HDZ-a, ali se nadam da će se osvjestiti onaj dio koji ima potpuno krivu percepciju da je to HDZ iz Tuđmanovog vremena od kojeg nije ostalo ništa. Ovakva politika na čelu uske skupine kojoj je predvodnik Plenković, Jandroković i još dvojica trojica”, nabraja Lošo dodajući da je politički centar nula te da bi HDZ-ovci trebali razmisliti o suradnji sa suverenistima, ali bez ovog rukovodstva. ”Moraju se osvjestiti i promijeniti što prije vodstvo da bi stupili u razgovor sa Škorom, ponudili jasnu suvereističku opciju za Sabor”, zaključuje Lošo.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Iva Međugorac

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.