GENERALA RAZBJESNILE ‘DETONACIJE’ ZA DOČEK: ‘Sorry, ovo moram ispaliti. Mislite li na malu djecu?’

02.01.2020. 10:22:00

Reakcija generala HV-a Željka Sačića na vatromet, petarde i općenito pucnjavu koja je obilježila doček i ove Nove Godine, mnoge je iznenadila.

Iako postoje mnogi protivnici pirotehnike koji intezivno rade na tome da se ona zabrani, nitko nije očekivao da će to zasmetati čovjeku s odebljim ratnim putem koji je na eksplozije zasigurno navikao.

No, njegova objava kazuje da, osim što smatra da se tako uznemiravaju male bebe, niti istraumatiziranim veteranima rata novogodišnje detonacije ne čine dobro:

“Dragi ljudi..prijatelji, želim vam svima svu sreću, zdravlja, mira, ugodnih obiteljskih druženja, opuštanja nakon rada, poslova s prijateljima, uspjeha… Sretno svima i u Novoj 2020.godini!”, poželio je Sačić, a onda dodao:

“I da ( sorry, moram ovo ispaliti ), svakako iskreno želim da se nikad više ne ponove ovakve nenormalne, sulude, kvaziratne, uporne masovne pucnjave, eksplozije i vatrometi. To je sinoć u Zagrebu bilo preodvratno, nasilno i uznemiravajuće. Čemu i kome to služi? Pa ljudi… daj mislite na bebe, malu djecu (jaako ih plašimo), starije osobe, jako ratom istraumatizirane branitelje, stradalnike i ostala živa bića oko nas. Dakle, mnoge ste s tim svojim eksplozivnim ‘veseljem’ ustrašili, uznemirili i naljutili. Ne vjerujem da ste to doista i htjeli a puno i previše vas to financijski košta”, upozorio je Sačić.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Dnevno

Izvorni autor: S.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.