Glas poduzetnika traži hitne ostavke ministara koji su tijekom lockdowna bili u klubu

25.09.2020. 10:42:00

UDRUGA Glas poduzetnika objavila je zahtjev za ostavku ministara koji su za vrijeme lockdowna posjećivali sada već notorni klub Dragana Kovačevića, donedavnog šefa državne tvrtke Janaf koji je uhićen u velikoj antikorupcijskoj akciji.

Zahtjev je u Facebook grupi Glasa poduzetnika objavio jedan od osnivača udruge, Dražen Oreščanin.  

"Stav Udruga Glas poduzetnika - mjere i reforme za Hrvatsku 2.0 e da bi svi ministri, pomoćnici i državni tajnici koji su bili u klubu tijekom trajanja mjera zatvaranja ugostiteljskih objekata od 19.3.2020 do 11.5.2020 TREBALI ODMAH PODNIJETI NEOPOZIVE OSTAVKE zbog najmanje tri razloga:

1. Svjesno kršenje propisanih mjera

2. Neprijavljivanje kršenja propisanih mjera kojima su svjedočili

3. Licemjerje i dvostruka pravila zbog kažnjavanja ugostiteljskih objekata bez razloga, dok oni osobno krše pravila

Također ćemo zahtijevati pokretanje istrage o svim nelegalnim i neprijavljenim radnjama kluba uključujući točenje pića bez dozvole, neplaćanja PDV-a, neplaćanja ZAMP-a i svega ostaloga od početka 'funkcioniranja'", napisao je Oreščanin.

Oreščanin je tom prilikom podijelio jučerašnji Indexov članak u kojem smo objavili da su najmanje tri ministra iz vlade Andreja Plenkovića posjećivali klub Dragana Kovačevića u Slovenskoj ulici u Zagrebu.

Klub sa šankom, konobarom i pićima bez računa

U tom klubu radio je šank, izdavala su se pića bez računa, imao je i konobara, no Državna inspekcija nikada nije ušla u taj prostor.

 Posjećivala su ga najmanje tri Plenkovićeva ministra

Ranije smo, pozivajući se na informacije iz kruga osoba koje su posjetile klub, objavili kako je Kovačevićev klub bio izuzetno popularan u vrijeme lockdowna, kad se javnost masovno pozivalo da ostane doma, a kafići i klubovi bili su - zatvoreni.

Jučer je Index objavio i imena ministara koji su posjećivali klub - radi se o Olegu Butkoviću, Tomislavu Ćoriću i Josipu Aladroviću. Ovaj potonji je, inače, u rodbinskim vezama s uhićenim Draganom Kovačevićem.

Izvor: klikaj.hr/Foto:Facebook

Izvorni autor: klikaj.hr

Autor: