Gledatelji su izabrali, heroji Vukovara po gledanosti potukli ‘Goru’: Sve usprkos neobičnom terminu

01.11.2023. 09:36:00

Dokumentarni serijal Heroji Vukovara scenarista i redatelja Eduarda Galića, jedan je od rijetkih domaćih televizijskih proizvoda koji je u svim svojim dosadašnjim sezonama gledanošću porušio sve rekorde, prenosi 7dnevno.

Izgleda kako je ovaj trend nevjerojatnog interesa gledatelja nastavljen i prikazivanjem najnovije četvrte sezone dokumentarne serije nazvane Heroji Vukovara – Grad II: Proboj ili žrtva koje se prikazuju subotom na Prvom programu u 13:05.

U novoj sezoni prikazane su dvije od pet epizoda, no unatoč katastrofalnom terminu zbog kojeg su na ovu odluku HRT-a burno reagirali brojni branitelji i građani Vukovara – ovaj serijal pronašao je put do gledatelja.

Zanimljivo je da, iako je riječ o projektu u koji je uloženo znatno manje budžeta i koji se prikazuje u “nevidljivom terminu”, Heroji Vukovara bilježe veću gledanost nego visokobudžetna i pompozno najavljivana igrana serija “Gora” koja pršti od impresivnih akcijskih scena i “miriše na novac”.

Heroji Vukovara gledaniji od serije “Gora”

Podatci sa HRT-a pokazuju kako je velikom broju gledatelja ipak draža “prava akcija” iz dokumentarnog serijala Heroji Vukovara u kojem branitelji ovoga grada na autentičnim lokacijama opisuju dramatične, ratne situacije.

Na sporan termin reagirali su brojni gledatelji, ali i vukovarski heroji osobno:

“Naravno da izražavamo nezadovoljstvo zbog termina prikazivanja novog serijala Heroji Vukovara. U 13.05 na HRT-u? Zar nismo zaslužili udarni, večernji termin u danima sjećanja na herojsku obranu Vukovara?”, apelirao je Damir Markuš, a ni Željko Sačić nije ostao ravnodušan:

Gledatelji odlučili pratiti serijal bez obzira na termin

“Komentirao sam i kod njih, pitao sam mogu li kao medijska kuća niže, manipulativnije, nezainteresiranije i licemjernije? Jer, omalovažavajuće je i uvredljivo prema svim žrtvama živih i mrtvih heroja položenih tada za deblokadu Vukovara ispred Marinaca, da se uredništvu nominalno i financijski naše, hrvatske javne televizije čini sasvim ‘normalno’ i primjereno prikazivati jednu brutalno tešku ratnu dramu u tom ‘nevidljivom’ terminu?”

Sačić zaključuje da HRT na ovaj način od hrvatske javnosti želi sakriti punu istinu i razinu stradanja i žrtve tadašnjih hrvatskih oružanih snaga pri deblokadi Vukovara, no čini se kako je to bilo nemoguće. Hrvatski su gledatelji odlučili pogledati novi serijal – neovisno o terminu prikazivanja.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:7dnevno

Izvorni autor: PDN/7dnevno/S.V./Dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.