Gospođo Peović, žao nam je što ste bili uskraćeni za pohađanje vjeronauka u školi!

14.01.2021. 11:20:00

Gospođa Katarina Peović koja je na prošlim izborima za Hrvatski sabor izabrana kao zastupnica ponaša se potpuno neprimjereno u skladu s dužnosti koju obnaša. Časna dužnost zastupnice u Hrvatskom saboru podrazumijevala bi korektno ponašanje prema svim državljanima RH uvažavajući njihovu nacionalnu, rasnu, spolnu i vjersku pripadnost.

Zastupnice Peović, zloupotrebljavate ovu katastrofu izazvanu potresima te na muci i očaju naših sugrađana koji su ostali bez krova nad glavom pokušavate ušićariti jeftine političke poene. Vaš dobro pročitani populizam možete demantirati time da budete u Petrinji, Sisku, Glini i svim okolnim mjestima ljudima na raspolaganju dajući im vrijeme, energiju i sve resurse kojima raspolažete. Onda bi Vas možda i javnost drugačije shvatila i prihvatila jer hrvatskom narodu je stvarno uistinu puna kapa prodavanja demagogije.

U svojoj posljednjoj izjavi pokušavate marginalizirati, banalizirati i omalovažiti vjeronauk kao školski predmet. Svjesno ili nesvjesno time želite reći da je oko 90% hrvatskih državljana koji se deklariraju kao kršćani zapravo primitivno i da svoju djecu pogrešno odgajaju time što im djeca pohađaju nastavu vjeronauka.

Nismo sigurni znate li što djeca uče na nastavi vjeronauka, ali ukratko ćemo Vam reći da uče o ljudskim i životnim vrijednostima sukladno Božjim zapovijedima i porukama koje su između ostaloga: „Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe“ te „ne čini drugima ono što ne želiš da oni čine tebi“.

Voljeli bismo kada biste nam uvažena zastupnice Radničke fronte rekli odnosno naveli što je sporno u ovim postulatima koje djeca uče na nastavi vjeronauka. Svjesni smo Vaše političke orijentacije i populističkog pristupa svom biračkom tijelu,  ali ipak biste trebali uvažavati određene činjenice i okolnosti te barem biti donekle korektni ne vrijeđajući veliku većinu hrvatskih građana već uvažavati njihovu vjersku i ostalu pripadnost.

Gospođo Peović, uistinu nam je žao što u svojoj školskoj dobi niste pohađali vjeronauk jer da jeste velika je vjerojatnost da biste bili tolerantniji, humaniji, solidarniji te imali bolji i ljepši pogled na ljudske vrijednosti.

Nažalost iz Vas isijava mržnja, ogorčenje, zavist i mnoge druge negativne karakteristike što je vjerujemo dobrim dijelom zasluga Vašeg odgoja i životne okoline stoga Vas i shvaćamo.

 

Glavni tajnik HSP-a

Marijo Popović, mag.iur.

Izvorni autor: Marijo Popović/HSP

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.