Gustafsson je očito prekrižen, pitanje je trenutka kada će dobiti otkaz!

24.10.2021. 08:34:00

Gustafsson nije kalibar trenera za Hajduk. Već nakon Tobola mnogi su zazivali njegov odlazak

Hajduk će Kup utakmicu u utorak u Belišću vjerojatno odigrati s novim trenerom. Jens Gustafsson po svemu je prekrižen, pitanje je samo kad će to na Poljudu javno obznaniti. Jedan od šest mogućih bodova, bez zabijenog pogotka i to u okršajima sa Šibenikom Goricom, švedski trener ne može preživjeti. Osijek bježi šest bodova, Rijeka tri, Dinamo dva, ali i s dvije utakmice manje. Poražavajuće brojke za momčad u koju je ljetos uloženo jako puno novca i koja je neupitno nakrcana kvalitetnim igračima.

Kada je Gustafsson dolazio u Split bilo je jasno da su Jakobušić i Nikoličius ušli u golemi rizik. Gustafsson je prije Hajduka trenirao samo Norrköping i Halmstad, klubove koji nisu u vrhu švedskog nogometa. Samim tim ni Gustafsson u domovini nema tretman trenera za klubove koji traže prva mjesta i trofeje. A oni ga sigurno poznaju bolje od Nikoličiusa, koliko god ga ovaj navodno snimao nekoliko mjeseci.


 

"Gustafsson je jako dobar čovjek, vrijedan trener, uvijek je u službi kluba, ali bojim se da je taktički tanak čak i za švedske prilike, a one su svakako na nižoj razini od HNL zahtjeva. K tome, Gustafsson se nikad u životu nije susretao s pritiskom". To su bile riječi koje nam je izravno iz Švedske prenio jedan stručnjak, zamolivši da ostane anoniman jer je dobar s još uvijek aktualnim trenerom Hajduka.

Brzo smo shvatili da je bio u pravu, Gustafsson nije kalibar trenera za Hajduk koji traži trofeje. Već nakon debakla protiv Tobola mnogi su zazivali njegov odlazak, ali Jakobušić Nikoličius odlučili su ga sačuvati vjerujući da će ipak biti u stanju podići momčad. Jednim dijelom je to i uspio, ali sve zajedno igre koje je pružala momčad nisu bile na razini kandidata za naslov.
Nakon što je koncem kolovoza Hajduk na Poljudu izgubio protiv Rijeke, u derbiju u kojem je u prvih 45 minuta bio potpuno nadigran, Gustafssonove su akcije do kraja potonule. Smjena je tada već bila logičan izbor, ali na Poljudu su opet čvrsto stali iza trenera. Vjerojatno više zbog toga što nisu imali željenu zamjenu. Gustafsson je tako ostao dva mjeseca previše, u pet sljedećih utakmica osvojio je mršavih osam bodova, što je samo potvrdilo da njegov boravak na Poljudu doista više nema smisla. Očito je dobar čovjek i vrijedan trener, ali Hajduk je debelo previsoka stepenica za njega. Nikoličius ovaj put nije dobro odabrao.

Ima li litavski stručnjak sada nekog novog aduta? Ima li ga možda Jakobušić? Sramežljivo se posljednjih dana spominjalo ime Ivana Leke, ali on je u Kini. I nije na glasu kao čovjek koji bi poslodavca - koji ga k tome i jako skupo plaća - preko noći ostavio na cjedilu. Realnije je stoga očekivati dolazak Valdasa Dambrauskasa, sunarodnjaka i velikog prijatelja sportskog direktora Hajduka. U Gorici su zajedno napravili sjajan posao s kojim su obojica profitirali. Nikoličius s odlaskom u Hajduk, Dambrauskas s pozivom Ludogoreca. U Bugarskoj je osvojio naslov, izborio Europsku ligu, u kojoj je nakon dva kola smijenjen, jer je osvojio samo jedan bod. Na koncu mu je presudio poraz od Crvene zvezde (0:1). Znamo da je slobodan, poznaje HNL i Hajduk, te uživa veliko povjerenje Nikoličiusa.

Naravno, nešto će se u svemu tome pitati i Jakobušića, a uvjerili smo se u niz navrata da je pravi majstor iznenađujućih poteza koje nitko nije uspio predvidjeti. Tko zna što nam ponovno sprema. Iako je jasno da ovaj put nema veliki manevarski prostor. Stoga ipak tipujemo na Dambrauskasa...

HRVATSKA 1. LIGA

Izvor: sportske.hr/Foto: Afah

Izvorni autor: Robert Šola

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.