Hajduk u velikim problemima pred gostovanje u Koprivnici

24.04.2022. 10:35:00

Pet standardnih nogometaša nedostaje Dambrauskasu u Koprivnici i još dvojica iz drugog plana
 
  

Na sto muka je Dambrauskas pred gostovanje u Koprivnici. Nakon što su se početkom travnja ozlijedili Grgić i Atanasov, čiji se povratak u najboljem slučaju očekuje do kraja mjeseca za dvoboj s Hrvatskim dragovoljcem, ostao je Litavac i bez još četvorice za dvoboj s Belupom. Livaja i Nikola Kalinić su već znani, dobili su po treći žuti karton u derbiju, a njima su se priključili Vuković i Sahiti. Kosovski reprezentativac ponovno je dobio temperaturu, nije se zaliječio još od derbija, dok Vuković ima problema s ozljedom uslijed udarca dobivenog u ogledu s Dinamom.

Tako je Dambrauskas ostao bez prvog napadačkog tandema, te gotovo kompletnog veznog reda. Od četiri zadnja vezna, nedostaju mu trojica, pa će u tom segmentu imati najvećih problema prilikom sastavljanja momčadi.

Nije Hajduk ovog proljeća imao takvih kadrovskih problema jer uoči gostovanja u Koprivnici Bijeli su došli u poziciju da imaju “duplirane” pozicije po bokovima, da su dobro popunjeni na stoperima, ali nemaju veznjaka. S napadačima su također “tanki” jer ako ne računamo Kačaniklića, koji gotovo da i nije igrao ovog proljeća (dva nastupa s ukupno 11 minuta), nema alternacije u prednjoj liniji. Tri su napadača ostala u konkurenciji, s time da su sva trojica u posljednje vrijeme bili aduti iz pričuve. Tek je Mlakar u dva zadnja dvoboja igrao od prve minute.

Ali, dok se napad još može posložiti, najveća je enigma kako će Dambrauskas rasporediti snage veznom redu. Fossati je ostao jedini klasični veznjak, pravi defenzivac na kojeg se oslanja Litavac, premda je i Talijan imao zdravstvenih problema nakon Dinama kada mu je konstatirana fraktura nosne kosti. Ali, igrat će Fossati. No, veliko je pitanje hoće li Dambrauskas pritom zaigrati s jednim veznim u sustavu 4-1-4-1. Jasno je da će Mlakar biti istureni špic, da su Ljubičić i Biuk na krilima, ali kako posložiti sredinu, prava je zagonetka.

Moguće je da se posluži Dambrauskas s iskustvom Lovrencsicsa, igrača koji je odlično počeo sezonu, ali je njegova forma u drugom dijelu prvenstva rapidno krenula silaznom putanjom. Međutim, u Koprivnici je prava prigoda da se Lovrencsics vrati u momčad i pokaže da još puno može pružiti u bijelom dresu. Hajduku će protiv Belupa trebati posjed, a Lovrencsics bi zajedno s Krovinovićem mogao u sredini dati i obveznu dvosmjernu igru.

NA MUCI SE POZNAJU JUNACI

Kako god okrenuli, Dambrauskas će u Koprivnici izvesti momčad koja nikad dosad nije igrala zajedno. I neće ni nakon Koprivnice. Zato Litavac mora izvući svoje “džokere” iz rukava, pronaći instant-rješenja za jednu utakmicu. Ali, na muci se poznaju junaci.

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Jurica Radić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.