Hasanbegović: Ako je točno da se Hrvatska pretvara u NDH, je li Pupovac onda okupator ili sluga okupatora?

25.08.2019. 22:15:00

"Ako uistinu vjeruje da se Republika Hrvatska pretvara u NDH, najmanje što Milorad Pupovac u ovom trenutku može učiniti, prije povlačenja u Srb i podizanja ustanka, jest napustiti Plenkovićevu hrvatsko-srpsku koaliciju, pozvati svoje državne tajnike i pomoćnike ministara, kao i ostale stranačke pouzdanike koji uživaju različite hrvatske državne sinekure, na ostavke"

kaže za Direktno Zlatko Hasanbegović.

"Ne bih htio da ova zemlja doživi isto iskustvo koje je doživio jedan pokušaj u 20. stoljeću da se stvori hrvatska država, a koji je kolabirao i doživio sramotan kraj jer je bio temeljen na mržnji i nasilju prema Srbima", izjavio je u petak u Hrvatskome saboru predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

"Kako sada stvari idu, kako se dobar dio ljudi u ovoj državi, uključujući i one koji sjede s nama u Saboru, odnosi prema toj mogućnosti, ta mogućnost nije nerealna", dodao je Pupovac, nedvosmisleno povlačeći paralelu između Republike Hrvatske i NDH.

Za komentar Pupovčevih riječi upitali smo saborskog zastupnika Zlatka Hasanbegovića.

"Ako uistinu vjeruje da se Republika Hrvatska pretvara u NDH, najmanje što Milorad Pupovac u ovom trenutku može učiniti, prije povlačenja u Srb i podizanja ustanka, jest napustiti Plenkovićevu 'Hrvatsko-srpsku koaliciju', pozvati svoje državne tajnike i pomoćnike ministara, kao i ostale stranačke pouzdanike koji uživaju različite hrvatske državne sinekure, na ostavke", rekao je za Direktno Hasanbegović.

"Dotada svaku njegovu izjavu treba držati licemjernim zanovijetanjem koje nije vrijedno bilo kakvoga komentara", ističe saborski zastupnik.

Na pitanje uklapa li se takvo rezoniranje čelnika SDSS-a u komunistički obrazac mišljenja koji je upravo u petak, u sklopu Dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, komemoriran diljem Hrvatske, Hasanbegović je odvratio kako u ovome slučaju nema potrebe za posebnim intelektualno-političkim naporom za objašnjavanje Pupovčevih postupaka.

"Riječ je o najobičnijim provokacijama", pojasnio je naš sugovornik.

"On osobno govori iz pozicije vlasti i moći. Drugim riječima, ako je točno to što tvrdi, onda se - jugoslavenskom komunističkom terminologijom - postavlja pitanje: je li Milorad Pupovac okupator ili sluga okupatora?" zaključio je Zlatko Hasanbegović.

Izvor: Dragovoljac.com/Foto:Dragovoljac.com

Izvorni autor: Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.