Hasanbegović oštro o HDZ-u i Milanoviću: Glas za Plenkovića je glas za veliku koaliciju i Milorada Pupovca

10.05.2020. 09:33:00

Plenković je javno potvrdio da između njegova i Milanovićeva pogleda na simbole HOS-a nema razlike – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji dr. Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik i predsjednik Bloka za Hrvatsku: – Svjedoci smo Plenkovićevih i Milanovićevih osobnih obiteljsko-ideoloških inklinacija, slušamo raspravu o njihovim očevima i majkama… Sve to nas je, u društveno-političkom smislu, podsjetilo na zajedničko obiteljsko gnijezdo iz kojega su obojica ponikli.

Hasanbegović je posebno prokomentirao Plenkovićevu izjavu u kojoj je isticanje HOS-ovih obilježja u Okučanima, nazvao “provokacijom” i dodao kako bi “to spriječio da je znao”: – Izjava Andreja Plenkovića je element koji je nedostajao, konačni epilog tzv. slučaja Okučani, koji zapravo i nije slučaj. Sve je začeto lupetanjem Zorana Milanovića za vrijeme jasenovačke komemoracije, nakon čega su se pojavile različite teorije da se radi o dogovoru ili fingiranju, no, stvar je banalna jer se u osnovi, nije dogodilo ništa! To što Milanović sada govori, govorio je i prije i to nije nikakvo iznenađenje… S druge strane je mimikrijski i licemjeran pristup Andreja Plenkovića, koji je glumio zatečenost i iz čistog kalkulantstva izbjegao postupiti kao Milanović, iako iz zadnje izjave vidimo da među njima nema nikakve razlike! Obojica isticanje zakonitih simbola jedne hrvatske ratne postrojbe vide kao provokaciju. Plenković je to nazvao “provokacijom” i rekao da je znao da će do nje doći – da bi je on spriječio. Ne znam kako?! To je jedna vrsta političkog licemjerja. Zoran Milanović je Zoran Milanović, notorni Zoran Milanović, a Andrej Plenković nastupa kao politički licemjer.

HASANBEGOVIĆ: “HOS-ove OZNAKE TREBA ISTICATI UVIJEK I U SVAKOJ PRILICI!”

“U hrvatskom javnom životu kola floskula o takozvanom sukobu tzv. ustaša i tzv. partizana. O ideološkim sukobima i slično… I tu treba jasno reći – ne postoji nikakav sukob ustaša i partizana, ne postoji nikakva rasprava o ustašama i partizanima. Postoji samo rasprava o jugoslavenskom komunističkom naslijeđu, koje se sustavno, putem tzv. hrvatskoga antifašizma želi ugraditi u temelje moderne hrvatske države. To i samo to je jedini razlog sukoba, prijepora i besmislenih rasprava kojima svjedočimo svake godine, već četvrt stoljeća sa eskalacijom nakon 2000. godine,” jasan je dr. Zlatko Hasanbegović.

O tome treba li ili ne isticati oznake HOS-a – nema rasprave, smatra Hasanbegović: – Rasprava o tome je prvorazredni nacionalni mazohizam! U bilo kojoj zemlji na svijetu rasprava o tome trebaju li se isticati simboli pobjedničke vojske, koja je iznijela pobjedu na kojoj počiva država, naprosto je nemoguća. Ona je moguća samo u Hrvatskoj. Potpuno je irelevantno je li neki činovnik za vrijeme HDZ-ove, SDP-ove ili bilo koje druge vlade legalizirao simbole HOS-a. To je potpuno irelevantno! Potpuno je irelevantan i formalni status HOS-a u sastavu Hrvatske vojske. I to je irelevantno! Sve i da HOS nije bio zakoniti, sastavni dio Hrvatske vojske, a bio je, ta postrojba se borila u ratu za hrvatsku državnu neovisnost i pripadnici tih postrojbi ginuli su za Hrvatsku državu, o tome ne može biti rasprave!

Hasanbegović je dao vrlo konkretan odgovor na pitanje trebaju li se isticati znamenja HOS-a: – Odgovor je samo jedan; da, uvijek, u svakoj prigodi i na svakom mjestu! I to je jedini meritum cijele rasprave.

SABORSKI IGROKAZ ANTE SANADERA

“Zbog poslovično kratkog pamćenja, Zoran Milanović je izjavio da ploču HOS-a iz Jasenovca treba maknuti, no, on je zaboravio da je ta ploča već uklonjena,” upozorava dr. Hasanbegović: “Ona je premještena iz Jasenovca, gdje je zakonito postavljena. To nije bila ekshibicija pojedinaca, već je riječ o spomen-ploči poginulim pripadnicima HOS-a, dio kojih je poginuo na tom području. Postavljena je sukladno proceduri i odlukom tamošnjega općinskoga vijeća. Ploču je u poznatim okolnostima, koje smo već zaboravili, premjestila upravo Vlada Andreja Plenkovića. Ne čak ni Zoran Milanović, koji je zaboravio da je ploča maknuta pa je u trenutku zaborava pozvao na njezino ponovno micanje.”

Hasanbegović smatra “licemjernim” i zahtijev HDZ-ovog potpredsjednika Sabora Ante Sanadrea za smjenom šefa parlamentarnog odbora za nacionalnu sigurnost, SDP-ovca Ranka Ostojića, zbog objave u kojoj slavi Josipa Broza Tita: – Ostojić svakodnevno, u kasnijim noćnim satima, ima različite verbalne i ideološke ispade po društvenim mrežama. Dio njih sam osjetio i na svojoj koži…  Prvorazredno je licemjerje sedam dana prije raspuštanja Hrvatskoga sabora tražiti njegovu smjenu, samo kako bi HDZ podsjetio potencijalne birače na svoj navodni antikomunizam i antititoizam. Isti onaj HDZ, koji je svojim glasovima i imenovao Ranka Ostojića na čelo saborskoga odbora! Tada im njegove objave nisu smetale… Ironija je da o tome govori jedan Ante Sanader, koji je samo dva dana ranije, rekao da se zvijezda petokraka iz 1991. godine, koja je bila na odorama JNA, ne smije poistovjećivati s onom zvijezdom petokrakom iz ’41. godine. Naravno da je riječ o istoj zvijezdi petokraci, koju su isticale tada oružane formacije Komunističke partije Jugoslavije pokrenute 1941. godine, a koje su kasnije prerasle u Jugoslavensku armiju i koje su skončale u Vukovaru ’91.

GLAS ZA PLENKOVIĆA JE GLAS ZA VELIKU KOALICIJU!

Andrej Plenković je politički otac Milanovićeve pobjede na predsjedničkim izborima – konstatirao je bivši ministar kulture, nakon što je u Bujici emitirana izjava aktualnog šefa HDZ-a i Vlade, u kojoj Kolindu Grabar-Kitarović neizravno naziva neozbiljnom kandidatkinjom: – Plenković je napokon zanijekao tezu koju su cijelo vrijeme širili iz paramedijske i parapolitičke kaljuže, kako je Miroslav Škoro odgovoran za dolazak Zorana Milanovića. To je, naravno, besmislica, a Plenković je potvrdio da je upravo on glavni krivac za takvu situaciju! Iz meni nepoznatih razloga, Kolinda Grabar-Kitarović je pristala na neku vrstu političke kapitulacije pred Andrejom Plenkovićem pa se otvorio prostor kandidaturi Miroslava Škore i svakom je bilo jasno, to se moglo matematički egzaktno dokazati, to su nam pokazivale i ankete, da je Škoro jedini kandidat koji u drugom krugu može pobijediti Milanovića. Činjenica je da se kampanja iz već spomenute paramedijske, paraobavještajne i parapolitičke kaljuže, umjesto na Zorana Milanovića, usmjeravala na Miroslava Škoru. Epilog je poznat, no, neprestano treba ponavaljati da je u političkom smislu, najodgovornija osoba za pobjedu Zorana Milanovića – Andrej Plenković.

Dr. Zlatko Hasanbegović sada primjećuje drugu tendenciju: – Kaljuža sada mijenja taktiku. Plenković i njegovi paževi od osječkoga župana nadalje, puštaju glasine da je koalicija s političkom platformom okupljenom oko dr. Miroslava Škore gotova stvar, što su, naravno, laži! Istina je da će glas za Plenkovića i HDZ na predstojećim izborima, biti glas za veliku koaliciju, glas za Milorada Pupovca i još u ovom trenutku nepoznate žetončiće ili različite oblike političkih parazita.

 

TOMISLAV IVIĆ KVALIFICIRAO SE ZA MJESTO MINISTRA OBRANE POLAGANJEM VIJENCA NA SUTJESCI!

 

Komentirao je i informaciju da na mjesto Damira Krstičevića dolazi državni tajnik u MORH-u Tomislav Ivić: – Tomislav Ivić se kvalificirao za ministra obrane u mogućoj budućoj vladi velike koalicije svojim polaganjem vijenca na Sutjesci! Oko takvog kadrovskog rješenja mogla bi se postići suglasnost cijeloga, ako mogu parafrazirati Plenkovića, političkoga spektra. Mislim na SDP i HDZ. Plenković je otišao korak dalje i od Ive Josipovića i od Zorana Milanovića i od Stipe Mesića jer je u svojstvu predsjednika Vlade poslao svog izaslanika na Sutjesku, što je presedan nad presedanima.

Hasanbegović je gostovao u Bujici 08. svibnja, na dan kada su prije 75 godina u Zagreb ušle snage Titove Jogoslavenske armije. U tom kontekstu prokomentirao je i zajedničko polaganje vijenaca na Mirogoju Plenkovićevog, Jandrokovićevog i Milanovićevog izaslanika, s Franjom Habulinom, Ivanom Fumićem, Zoranom Pusićem, Stipom Mesićem, Milanom Bandićem, predstavnicima Pupovčeva SNV-a i ostalima, što su zabilježile kamere Bujice. Predsjednik Saveza antifašističkih boraca Franjo Habulin pohvalio je pred okupljenim novinarima Plenkovićevu vlast zbog dobre suradnje, a dr. Hasanbegović je to prokomentirao u svom stilu: – Revitalizacija i rehabilitacija jugoslavenskoga komunizma i propale jugoslavenske komunističke baštine jedini je izvor ideoloških sukoba u hrvatskom društvu. Franjo Habulin je predsjednik nečega što se zove Savez antifašističkih boraca i što bi trebala biti veteranska organizacija, dakle, veterana pripadnika onoga što se nazivalo Narodno-oslobodilačkim pokretom, a u svibnju ’45. to se zvalo Jugoslavenska armija. Habulin je u tom kontekstu svjetski raritet, jer je rođen 1957. godine, a vodi veteransku udrugu iz II. svjetskog rata! No, osim što je “autentični sudionik tzv. Narodno-oslobodilačke borbe”, kod njega ipak postoji organska poveznica koja ga legitimira za njegov položaj. On je, među ostalim, bio i rezervni vojni starješina Jugoslavenske narodne armije, koja je proizašla iz oružanih formacija Komunističke partije Jugoslavije.

VOJNI SUDAC JNA I ISTAŽITELJ GRUPE ‘FENIX’ NA MIROGOJU ZAJEDNO S PLENKOVIĆEVIM I MILANOVIĆEVIM IZASLANICIMA!

Nije zaboravio prokomentirati niti notornog Ivana Fumića, kojeg su kamere Bujice također registrirale na Mirogoju: –  Na Ivana Fumića već sam pomalo zaboravio… I on je dočekao kraj II. svjetskoga rata s 14 godina. U njegovom službenom životopisu stoji sudjelovanje u tzv. Narodno-oslobodilačkoj borbi, u kojoj je sudjelovao kao desetogodišnjak ili jedanaestogodišnjak! I on se u svojoj biografiji kvalificirao za položaj na kojem je bio prije Habulina. Fumić je bivši vojni sudac JNA, a sudio je brojnim političkim zatvorenicima i Albancima i Hrvatima… Bio je poznat po svom “humanitarnom pristupu”…

“Fumić je na neki način i povijesna ličnost,” napominje dr. Zlatko Hasanbegović: ”On je jedan od posljednjih preživjelih istražitelja skupine ‘Fenix’, hrvatskih revolucionaraca koji su pokrenuli bugujansku akciju – neuspjeli ustanak za hrvatsko nacionalno oslobođenje. Oni koji nisu bili smaknuti bez suđenja, uhićeni su i imali su prigodu osjetiti istražiteljske sposobnosti Ivana Fumića…”

Dr. Hasanbegović je nastavio tumačiti značenje 08. svibnja i upozorio: – Taj nadnevak ne postoji u kalendaru hrvatskih državnih blagdana i potpuno je nedopustivo da se taj dan koristi državni protokol! Osobno, nemam ništa protiv da Andrej Plenković u svojstvu građanina ide i na Mirogoj i na Sutjesku i obilježava što god hoće, ali on ne može zlorabiti položaj predsjednika Hrvatske vlade, kao ni Milanović položaj predsjednika republike za obilježavanje događaja koji ne postoji u hrvatskom državnom protokolu.

HASANBEGOVIĆ U BUJICI POTVRDIO: “PITANJE JE DANA KADA ĆE BITI OBJAVLJEN SPORAZUM MIROSLAVA ŠKORE I HRVATSKIH SUVERENISTA!”

Hasanbegović je iznio, po njemu, ključni argument protiv obilježavanja 08. svibnja: – Toga dana godine 1945. uspostavljena je jugoslavenska država, koja je usput imala i komunistički oblik, a u gradu Zagrebu je izvješena jugoslavenska zastava. Takvo stanje trajalo je do 1990. godine. Moderna Hrvatska država je nastala nasuprot jugoslavenske države. Svaka Jugoslavija je negacija Hrvatske države. To su lapidarne činjenice i to je jedino relevantno, o tome, kao ni o HOS-ovim simbolima, ne može biti rasprave. Svaka rasprava o tim stvarima je ponižavanje Hrvatskoga naroda!

Dr. Zlatko Hasanbegović je u Bujici potvrdio da su petak u Vukovaru nastavljeni razgovori Domovinskog pokreta Miroslava Škore i Hrvatskih suverenista, a domaćin im je bio predsjednik Hrvatske konzervativne stranke Ruže Tomašić, Marijan Pavliček: – Siguran sam da će doći do sporazuma sa suverenistima. Najbolji motiv je što Plenković osjeća i zna da to nije dobro za njega i ne želi da do toga dođe! Razgovori se vode i sa ostalim političkim akterima koji su također podržali Miroslava Škoru na predsjedničkim izborima. Zna se dobro o kome je riječ. Osobno sam zagovornik postizanja toga dogovora i činim sve da do njega dođe. Što se tiče kolega iz Hrvatskih suverenista, siguran sam da je pitanje dana kada će taj sporazum biti objavljen i time će se s dnevnog reda moći skinuti sve besmislice o kojima možemo čitati zadnjih dana.

“Miroslav Škoro se s pola milijuna osvojenih glasova na predsjedničkim izborima legitimno nametnuo kao osoba oko koje se treba okupiti ista ona politička snaga, koja ga je već podupirala i putem koje će na parlamentarnim izborima iskazati autentičnu narodnu volju,” izjavio je čelnik Bloka za Hrvatsku, koji je u ponedjeljak u zagrebačkim Gračanima objavio zajednički nastup na parlamentarnim izborima s Domovinskim pokretom: – Ne vidim razloga da se ne okupimo iz političkih razloga, ali i načela zdravoga razuma. Protiv toga mogu biti samo dvije vrste ljudi; uskogrudni sektaši ili korisni idioti Plenkovićevoga HDZ-a.

Izvor: teleskop.hr/Foto:Fah

Izvorni autor: teleskop.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.