Hrvatska je prva reprezentacija kojoj je ovo uspjelo na SP-u Katru! I zato se nadamo novom čudu

05.12.2022. 19:55:00

Nakon prvih pet utakmica osmine finala Svjetskog prvenstva u Katru, imamo novi razlog za sreću i ponos. Hrvatska je u raspucavanju s 11 metara pobijedila Japan, te nas podsjetila na sjajnu ljeto 2018. godine u Rusiji. Nakon 120 minuta bilo je 1:1, a onda se ukazao Dominik Livaković s tri obranjena udarca s bijele točke

Nakon ostvarenja prvog cilja na SP-u u Katru, a bio je to prolazak skupine, Hrvatska je potvrdila ono što svi u nogometnom svijetu znaju. Da može pobijediti svakoga.

Istina, iako se upozoravalo na opasnost od Japana, nitko nije sumnjao u uspjeh hrvatske reprezentacije. Međutim, i ovaj je turnir pokazao da su iznenađenja uvijek moguća, pa je i ovaj test za Hrvatsku trebalo uzeti s veliko dozom ozbiljnosti.

Međutim, Modrić i ekipa još su jednom pokazali da su spremni na velike stvari. A posebno impresionira podatak da su od dosadašnjih pet sudionika četvrtfinala, jedino hrvatski reprezentativci stigli do sljedećeg kruga kao drugoplasirana momčad skupine.

Nizozemci su bili pobjednici skupine A, njihovi suparnici u četvrtfinalu, Argentinci bili su pobjednici skupine C, Englezi su u osminu finala ušli kao pobjednici skupine B, dok su Francuzi bili najbolji u skupini D.

Prema tome, i ovaj podatak, da je Hrvatska jedini 'uljez' (op.a. barem zasad), potvrđuje ono što u svi vjerujemo - da Hrvatska može daleko.

Osim toga, ovi penali podsjetili su nas na Rusiju, kada je Hrvatska pobjeđivala Dansku i domaćina tog turnira. Prema tome, i po ovome su prvi na SP-u u Katru.

Izvor: tportal.hr/Foto: EPA

Izvorni autor: Silvijo Škrlec

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.