Hrvatska nabavlja novi protuoklopni raketni sustav: Pogledajte što sve može (VIDEO)

21.09.2023. 16:01:00

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj u četvrtak donijela Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu obrane za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u 2024. godini za nabavu jednokratnog protuoklopnog prijenosnog raketnog sustava RGW 90. 

Riječ je nabavi jednokratnih protuoklopnih prijenosnih raketnih sustava RGW 90 kratkog dometa čime će se zadovoljiti zahtjevi za opremanjem lakih pješačkih postrojbi, postrojbi iskrcajnog pješaštva i specijalnih postrojbi. 

Modernizacija HV-a

Ministar obrane Mario Banožić istaknuo je kako su Vlada i Ministarstvo obrane odlučni u daljnjem unaprjeđenju i modernizaciji sposobnosti Hrvatske vojske jer je to izravan ulog u sigurnost i potpora implementaciji NATO ciljeva sposobnosti.

FOTO: HINA/Zvonimir Kuhtić

"Navedeni raketni sustav u potpunosti zadovoljava potrebe Hrvatske vojske u pogledu zahtjeva za opremanjem postrojbi prijenosnim jednokratnim protuoklopnim raketnim sustavima te je dugoročno sigurnosno i obrambeno sredstvo važno za Republiku Hrvatsku", rekao je ministar.

Raketni sustav vrijedan gotovo četiri milijuna eura

Dodao je kako ukupna vrijednost nabave ovoga raketnog sustava, uključujući PDV, iznosi oko 3,88 milijuna eura (3.878.697,50 eura), za što su sredstva planirana u državnom proračunu na razdjelu Ministarstva obrane za 2023. i 2024. godinu.

Ovom Odlukom Vlada je dala suglasnost Ministarstvu obrane za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna u 2024. godini za nabavu jednokratnog protuoklopnog prijenosnog raketnog sustava RGW 90 u iznosu od 2.637.514,30 eura.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: kj/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.