HRVATSKI BRANITELJ – DAMIR PLAVŠIĆ: “Radimo igru koja će igrača staviti u ulogu vukovarskog branitelja”

10.03.2022. 21:13:00

Gost emisije bio je Damir Plavšić, koji je napustio studij veterine u Zagrebu kako bi se priključio obrani Vukovara. Nakon čak tri srpska logora, vratio se i – idućeg dana nastavio treću godinu studija, što ga je, kaže, spasilo od PTSP-ja i propadanja.

Plavšić je kasnije završio agronomiju, i ekonomiju, a magistarski rad mu je ostao neobranjen – jer je s 35 godina poslan u mirovinu iz MORH-a, kao i brojni drugi.

Ono što nije zapisano, vrlo brzo se zaboravi, shvatio je ubrzo, i to mu je bio poticaj da napiše prvu knjigu, „Zapisi iz srpskih logora”. Htio je posebno među mladima i djecom proširiti istinu o domovinskom ratu, potaknut i time što u osnovnoškolskim udžbenicima o njemu nema skoro ništa: „Stekao sam dojam da se želi što prije sve zaboraviti, a branitelje umiroviti”. Usto se branitelje prikazivalo u negativnom svjetlu, pa se time gubi osjećaj domoljublja i poštovanja prema Hrvatskoj.

No ubrzo je shvatio da su djeca audiovizualna – pa je njegova iduća knjiga prerasla u predstavu, izvedenu dvjestotinjak puta širom svijeta, a radi i na – računalnoj igri koja igrača stavlja u ulogu vukovarskog branitelja!

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto: snimka zaslona

Izvorni autor: Hrvatski branitelj/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.