Hrvatski branitelji - populacija za ostvarivanje političkih ciljeva

21.08.2021. 14:10:00

Od završetka Domovinskog rata pa sve do dan danas hrvatski branitelji su najinteresantnija skupina za većina stranaka pred same izbore. Većina desno orijentiranih stranaka koriste branitelje da bi si osigurala fotelje normalno obećavajući sve i svašta,a isto tako većina lijevo orijentirane stranke koriste braniteljsku populaciju da bi na nama dobili glasove od one skupine birača koji nas ne doživljavaju i za koje smo glavni krivci kako oni to kažu za "loše stanje" u državi.

Svako novo osnivanje stranaka nemože proći bez lobiranja branitelja i da im se nude pozicije u samom vrhu novo nastale stranke te na taj način pokušavaju privući što više branitelja u nastalu stranku, a isto tako sve se više koriste imenima naših mrtvih i živih heroja samo da bi se preko njihovih imena privuklo što više branitelja.

I tako svake izborne godine branitelji nasjedaju na nekakve nove "narodne vođe" koji se pojave među nama na nagovor nekih pojedinaca koji ih ubjede da su upravo oni TI koji mogu promjeniti državu i ujediniti desnicu, a kad ono na kraju ponovno po koji put teško razočaranje i mi po koji put opet ispali naivci. Najžalosnije je to da sa svakim takvim pokušajem osnivanja novih stranaka nas branitelje dovode u međusobne verbalne sukobe po društvenim mrežama gdje jedni druge optužujemo tražeći krivca za takvu nastalu situaciju.

Nije niti čudo da nas onda drugi tako doživljavaju kao dežurne krivce u državi kad se mi branitelji uvijek pojavimo tamo gdje se nešto čudno dešava samo zato jer vjerujemo u nekakav boljitak, a u krajnosti ostajemo izigrani kao i uvijek do sada.

Žalosno je to da godinama vjerujemo drugima, a ne sami sebi.

Za primjer moram navesti Domovinski pokret jer ta stranka od kad je podnio ostavku njihov predsjednik Miroslav Škoro svaki dan je u centru medijske pozornosti jer je upravo to jedna od takvih stranaka koja je preko noći nastala i za sobom povukla jedan veliki broj hrvatskih branitelja koji su sada isto tako preko noći ostali niti na nebu niti na zemlji politički gledano jer niti sami nisu svijesni šta se oko njih sada u stranci dešava. Većina članstva i među njima dosta hrvatskih branitelja (po pisanju na društvenim mrežama) teži prema Miroslavu Škori što je normalno jer upravo Miroslav Škoro je na osnovu svoje popularnosti privukao jako puno članova i simpatizera tako i jedan dio hrvatskih branitelja koji su upravo da bi ojačali poziciju novo nastale stranke postali visoko pozicionirani u stranci i na taj način privukli jedan dio braniteljske populacije u Domovinski pokret. Upravo ti branitelji koji su odlučili postati članovi i simpatizeri te stranke danas neznaju koga bi slijedili i u krajnosti komu vjerovati jer oni koji su se kleli u vjernost Miroslavi Škori su upravo njemu prvi okrenuli leđa.

Žalosno je da su se pojedini branitelji ponovno našli u društvu nepovjerljivih osoba koji su njihova imena iskoristili samo radi reklame stranke, a povjerenje vratiti je jako teško pogotovo kad si rame uz rame sa ljudima kojima nije uopće mjesto u politici jer im to prošlost ne dozvoljava kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini.

Krajnji ishod oko Domovinskog pokreta će očito biti osnivanje još jedne nove stranke u nizu sa Miroslavom Škorom na čelu i ponovno lobiranje hrvatskih branitelja kao i u prethodnoj priči kad se osnivao Domovinski pokret i tako opet u krug i bojim se da će se opet pojaviti pojedini branitelji koji će vjerovati toj novoj priči sve dok opet ne postanu politički naivci po ne znamo koji put.

Godinama ispadamo politički naivci i dozvoljavamo svima da manipuliraju sa nama zbog skupih fotelja, a dok ih se dokopaju više im nismo potrebni do slijedećih izbora, a još gore pojedinci vas poslije toga više niti ne poznaju. Fotelja čuda radi kod pojedinaca ali ne u pozitivnom smislu.

Do kada ćemo biti politički naivci i populacija za ostvarivanje nečijih ciljeva .....

Kristijan Fereža/PDN

Izvorni autor: Kristijan Fereža/PDN/Foto:vizkultura.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.